Základ dnešného receptu bude postavený nielen na kvalitnej kapuste, ale predovšetkým na správnom výbere mäsa. Odporúčame preto staviť na lahodné údeniny značky Mecom. Oslovia vás vysokým obsahom mäsa, sú údené na bukovom dreve a vyrobené z kvalitných surovín. Veľkonočný stôl každej rodiny je jedinečný, ale všetci majú jedno spoločné – na každom z nich si chcú vychutnať vynikajúce jedlo tej najvyššej kvality. Doprajte preto svojim blízkym skvelú chuť Veľkej noci a pripravte lahodné pokrmy aj pre vašich šibačov či polievačov. Našim veľkonočným tipom sú rozhodne Kapustové šúľance s údeným rolovaným stehnom.

Čo všetko budeme na túto tradičnú pochúťku potrebovať?

1 Mecom údené rolované stehno

350 g uvarených zemiakov

1 žĺtok

80 g hladkej múky

2 hrste kyslej kapusty

1 väčšiu cibuľu

štipku soli

olej

mletú rascu

mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

  1. Zemiaky si uvaríme v osolenej vode v šupke do mäkka.
  2. Necháme ich vychladnúť a ošúpeme.
  3. Uvarené zemiaky nastrúhame na strúhadle nahrubo, pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto.
  4. Ak sa cesto lepí, pridáme viac múky.
  5. Z cesta si vytvarujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode.
  6. Šúľance sú hotové, keď vyplávajú na povrch.
  7. Vylovíme a odložíme ich bokom.
  8. Na panvici si na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku.
  9. Pridáme na malé kocky nakrájané údené rolované stehno a opražíme.
  10. Pridáme kapustu a koreniny.
  11. Premiešame, podlejeme troškou vody, prikryjeme a necháme chvíľku povariť.
  12. Šúľance podávame so zmesou kyslej kapusty a údeného rolovaného stehna.

1 KOMENTÁR

Pridaj komentár