Náročnosť: stredne náročná príprava
Čas prípravy: približne 20 minút
Čo budeme na 12 porcií potrebovať?
Na cesto:
- 1 balenie Perníka Dr. Oetker
- 400 ml vody
- 120 ml oleja
Na náplň:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Polevy svetlej Dr. Oetker
- 1 balíček VEGA Gélu Dr. Oetker
- 1 PL instantnej kávy
Na posypanie:
- 1 zarovnanú PL preosiateho Prírodného kakaa Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- tortovú formu (Ø 24 cm)
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na perník s vodou a olejom podľa návodu na obale.
- Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: približne 50 minút
- Korpus necháme vychladnúť.
- Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.
- Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika 250 ml smotany a zahrejeme.
- Pridáme na kúsky nalámanú polevu a necháme ju rozpustiť.
- Pridáme VEGA Gél a za stáleho miešania asi minútu povaríme.
- Odstavíme, vmiešame instantnú kávu a necháme úplne vychladnúť.
- Zvyšnú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a krátko ju zašľaháme do vychladnutej zmesi.
- Polovicu náplne nanesieme na spodný diel korpusu a rozotrieme.
- Priložíme vrchný diel a potrieme zvyšnou náplňou.
- Povrch poprášime kakaom a do podávania odložíme do chladničky.
Tip: VEGA Gél je vhodný na použitie do vegetariánskych aj vegánskych receptov