Náročnosť: stredne náročná príprava

Čas prípravy: približne 20 minút

Čo budeme na 12 porcií potrebovať?

Na cesto:

  • 1 balenie Perníka Dr. Oetker
  • 400 ml vody
  • 120 ml oleja

Na náplň:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Polevy svetlej Dr. Oetker
  • 1 balíček VEGA Gélu Dr. Oetker
  • 1 PL instantnej kávy

Na posypanie:

  • 1 zarovnanú PL preosiateho Prírodného kakaa Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • tortovú formu (Ø 24 cm)

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na perník s vodou a olejom podľa návodu na obale.
  2. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.
  3. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Čas pečenia: približne 50 minút

  1. Korpus necháme vychladnúť.
  2. Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.
  3. Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika 250 ml smotany a zahrejeme.
  4. Pridáme na kúsky nalámanú polevu a necháme ju rozpustiť.
  5. Pridáme VEGA Gél a za stáleho miešania asi minútu povaríme.
  6. Odstavíme, vmiešame instantnú kávu a necháme úplne vychladnúť.
  7. Zvyšnú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a krátko ju zašľaháme do vychladnutej zmesi.
  8. Polovicu náplne nanesieme na spodný diel korpusu a rozotrieme.
  9. Priložíme vrchný diel a potrieme zvyšnou náplňou.
  10. Povrch poprášime kakaom a do podávania odložíme do chladničky.

Tip: VEGA Gél je vhodný na použitie do vegetariánskych aj vegánskych receptov

Pridaj komentár