Mak je v našej ľudovej slovesnosti symbolom bohatstva a hojnosti. Jeho bohatstvo spočíva aj v jeho nutričnom zložení, keďže je bohatým zdrojom predovšetkým bielkovín, vláknin a tukov. Je významným zdrojom vitamínu E, železa, horčíka a na vápnik je bohatý viac ako mlieko či mliečne...
Kávová kaša je bez lepku, mlieka, vajíčok a bez pridaného cukru a predsa má stále výbornu chuť. Kvalitná káva, mandľové maslo bez palmového oleja, cukru a všetky plnohodnotné potraviny sa postarajú o vaše výborné a navyše zdravé raňajky. Už ste ochutnali zdravú...
Viete, že na lievancoch si pochutili už starovekí Gréci? Veru, raňajkovú dobrotu, ktorú vtedy nazývali „pekáč“, pripravovali z pšeničnej múky, olivového oleja, medu a kyslého mlieka. Ak vás však 2500 rokov stará receptúra neoslovila, skúste tú o niečo modernejšiu, ktorú vám prinášame...
Poznáte najznámejší a najvýznamnejší zdroj vápnika? Mak siaty je jeho bohatým zdrojom, obsahuje ho 12 násobne viac, ako kravské mlieko, ale aj iných potrebných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. 100 gramov zrelého maku siateho obsahuje: 41,56 g tukov, 28,13...
Dnešným receptom určite potešíme všetkých maškrtníkov. Dokonca aj tých, ktorí nie sú v kuchyni až tak veľmi zruční, keďže príprava kávovo-orechového koláča je veľmi jednoduchá. A čo je najlepšie, okrem sladkého maškrtenia ním doplníte dôležité vitamíny, minerálne látky a stopové...
Aký by to bol víkend bez poriadnej maškrty. Maková torta je na to priam ako stvorená. Aj keď je mak surovina, ktorá naviac pripomína Vianoce, môžeme si ho v spojení s višňami a mascarpone dopriať ešte pred týmito krásnymi...
Pripraviť dokonalý cheesecake nie je ani zďaleka tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Šikovné ruky, trpezlivosť a kvalitné ingrediencie sú však istou zárukou prípravy tejto sladkej dobroty. Ak ste si naň spravili chuť ešte dnes, pripravte si dezertný...
Na bábovku môžeme byť právom hrdý a dokonca ju aj považovať za sladké pečivo, ktoré je pre nás typické, nakoľko ho okrem Slovenska nájdete len v Česku, Poľsku a južnom Nemecku, kde je známa pod názvom Gugelhupf. Dnešný recept je určený nie...
Len nedávno sme vám priniesli skvelý spôsob, ako si pripraviť zdravé a chutné jedlo z mrkvy tu. Dnes v mrkvovom trende ostaneme a to v podobe dezertu, ktorý určite nepatrí medzi tie najbežnejšie. Jeho netradičnú chuť si však určite...
Každý nedeľňajší obed je svojim spôsobom sviatok, ktorý by sme si mali vychutnať tým najlepším jedlom z celého týždňa - skutočnou špecialitou. Práve na takúto príležitosť vám prinášame náš tip, špecialitu, ktorá nie len skvelo chutí, ale je navyše...
- Reklama -

Najčítanejšie tento týždeň

- Reklama -

Najnovšie

- Reklama -