Chutné placky zo špenátu a mrkvy? Povie si zaiste množstvo z vás, ale …! Už starovekí učenci ospevovali mrkvu, pretože prospievala dobrej nálade a tráveniu. Surová mrkva je považovaná za najbohatší zdroj provitamínu A, čiže karoténu. Okrem neho je mrkva bohatá aj na vitamíny B, C, D, E a K, z minerálov sú to vápnik,horčík, železo, fosfor, kremík a síra. Za lahodnú chuť mrkvy je zodpovedný vysoký obsah sacharidov, ktorý sa počas zrenia a rastu mrkvy postupne znižuje. Tak, čo keby ste vyskúšali túto zeleninu skombinovať so špenátom a vytvoriť tak zdravú pochúťku!

Ako jednoducho pripraviť zdravé mrkvovo-špenátové placky?

Čo všetko budeme potrebovať:

1 mrkvu

špenát

2 vajcia

1čl kurkumy

štipku soli

50ml bezlaktózového mlieka

2pl špaldovej hladkej múky

kozí syr

avokádový olej

Aký je postup prípravy mrkvovo-špenátových placiek?

1. Do misky si nastrúhame mrkvu a zmiešame s vajíčkami.

2. Pridáme špenát, kurkumu a podľa chuti soľ.

3. Postupne pridávame múku a mlieko.

4. Nakoniec vmiešame do cesta na drobno nakrájaný kozí syr.

5. Placky robíme na panvici s avokádovým olejom.

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár