Chutné placky zo špenátu a mrkvy? Povie si zaiste množstvo z vás, ale …! Už starovekí učenci ospevovali mrkvu, pretože prospievala dobrej nálade a tráveniu. Surová mrkva je považovaná za najbohatší zdroj provitamínu A, čiže karoténu. Okrem neho je mrkva bohatá aj na vitamíny B, C, D, E a K, z minerálov sú to vápnik,horčík, železo, fosfor, kremík a síra. Za lahodnú chuť mrkvy je zodpovedný vysoký obsah sacharidov, ktorý sa počas zrenia a rastu mrkvy postupne znižuje. Tak, čo keby ste vyskúšali túto zeleninu skombinovať so špenátom a vytvoriť tak zdravú pochúťku!
Ako jednoducho pripraviť zdravé mrkvovo-špenátové placky?
Čo všetko budeme potrebovať:
1 mrkvu
špenát
2 vajcia
1čl kurkumy
štipku soli
50ml bezlaktózového mlieka
2pl špaldovej hladkej múky
kozí syr
avokádový olej
Aký je postup prípravy mrkvovo-špenátových placiek?
1. Do misky si nastrúhame mrkvu a zmiešame s vajíčkami.
2. Pridáme špenát, kurkumu a podľa chuti soľ.
3. Postupne pridávame múku a mlieko.
4. Nakoniec vmiešame do cesta na drobno nakrájaný kozí syr.
5. Placky robíme na panvici s avokádovým olejom.
Dobrú chuť by Simi!