Poznáte najznámejší a najvýznamnejší zdroj vápnika? Mak siaty je jeho bohatým zdrojom, obsahuje ho 12 násobne viac, ako kravské mlieko, ale aj iných potrebných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. 100 gramov zrelého maku siateho obsahuje: 41,56 g tukov, 28,13 g sacharidov, 17,99 g bielkovín, 19,5 g vlákniny, minerály a vitamíny. Tak prečo nevyskúšať tieto lahodné makové sušienky?
Nechajte sa uniesť dokonalou chuťou makových sušienok s horkou čokoládou!
Čo všetko budeme potrebovať:
200 g špaldovej hladkej múky
150 g pomletého maku
1 kypriaci prášok
1/3 čl sódy bikarbóny
2 pl trstinového cukru
100 ml kokosového oleja
2 vajcia
100 g horkej čokolády
Aký je postup prípravy makových sušienok s horkou čokoládou?
1. V jednej väčšej miske si zmiešame múku, mak, kypriaci prášok, soľ a sódu bikarbónu.
2. V druhej menšej miske si vymiešame olej s vajíčkami a cukrom.
3. Mokrú zmes primiešame k suchej a poriadne premiešame aby sa všetky suroviny spojili.
4. Medzitým si rozdrvíme horkú čokoládu a pridáme do hotového cesta a ešte raz premiešame.
5. Pripravíme si plech s papierom na pečenie a tvoríme sušienky.
6. Pečieme na 180°10-15 minút. Treba si sušienky sledovať.
Dobrú chuť by Simi!