Poznáte najznámejší a najvýznamnejší zdroj vápnika? Mak siaty je jeho bohatým zdrojom, obsahuje ho 12 násobne viac, ako kravské mlieko, ale aj iných potrebných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. 100 gramov zrelého maku siateho obsahuje: 41,56 g tukov, 28,13 g sacharidov, 17,99 g bielkovín, 19,5 g vlákniny, minerály a vitamíny. Tak prečo nevyskúšať tieto lahodné makové sušienky?

Nechajte sa uniesť dokonalou chuťou makových sušienok s horkou čokoládou!

Čo všetko budeme potrebovať: 

200 g špaldovej hladkej múky

150 g pomletého maku

1 kypriaci prášok

1/3 čl sódy bikarbóny

2 pl trstinového cukru

100 ml kokosového oleja

2 vajcia

100 g horkej čokolády

Aký je postup prípravy makových sušienok s horkou čokoládou?

1. V jednej väčšej miske si zmiešame múku, mak, kypriaci prášok, soľ a sódu bikarbónu.

2. V druhej menšej miske si vymiešame olej s vajíčkami a cukrom.

3. Mokrú zmes primiešame k suchej a poriadne premiešame aby sa všetky suroviny spojili.

4. Medzitým si rozdrvíme horkú čokoládu a pridáme do hotového cesta a ešte raz premiešame.

5. Pripravíme si plech s papierom na pečenie a tvoríme sušienky.

6. Pečieme na 180°10-15 minút. Treba si sušienky sledovať.

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár