Dnešným receptom určite potešíme všetkých maškrtníkov. Dokonca aj tých, ktorí nie sú v kuchyni až tak veľmi zruční, keďže príprava kávovo-orechového koláča je veľmi jednoduchá. A čo je najlepšie, okrem sladkého maškrtenia ním doplníte dôležité vitamíny, minerálne látky a stopové prvky. Ale nebudeme vás už ďalej zdržiavať, pokojne sa pustite do prípravy koláča, ktorý si vo vašej domácnosti určite zamilujete.
Zamilujte si nedeľnú maškrtu v podobe kávovo-orechového koláča!
Čo všetko budeme potrebovať:
3pl ovsených vločiek
1 vaječný bielok
1čl Aduna kakaa
1čl strúhaného kokosu
menšiu hrsť vlašských orechov
1 a 1/2 čl kávy Štrbské Presso
2pl nesladeného mandľového mlieka
1čl kypriaceho prášku
1čl arašidového masla s kokosovou príchuťou od Pure Nuts
Aký je postup prípravy kávovo-orechového koláča?
1. Všetky suroviny premiešame tak, aby sa všetky ich chute spojili.
2. Necháme pár minút odstáť.
3. Misku, v ktorej koláč pečieme “vymastíme” kokosovým olejom a pridáme doň vzniknutú zmes.
4. Pečieme na 160°cca 15 minút. Treba sa ho poriadne strážiť a potom už len vychutnať.
Aká je výživová hodnota kávovo-orechového koláča?
300 kcal
13g bielkovín
27g sacharidov
5g vlákniny
17g tukov
Dobrú chuť by Simi!