Týmto chutným špaldovým perníkom sa doma u Simonky Škodovej v kuchyni spustilo vianočné pečenie. Prvá adventná nedeľa so sebou prináša túto zdravú dobrotu. Tak teda veríme, že sa Vám tento recept bude páčiť rovnako ako aj Simonke. Je veľmi jednoduchý, rýchlo hotový a chutný.
Rýchlo hotový a chutný špaldový perník s marhuľovým džemom
Čo všetko budeme potrebovať:
400g špaldovej hladkej múky
2 vajcia
3pl kokosového cukru
3pl marhuľového džemu
1čl perníkového korenia
1čl škorice
4pl kakaa
3pl kokosového oleja
0,5l mandľového mlieka
4pl mandľových plátkov
1 kypriaci prášok
Aký je postup prípravy kávovo-orechového koláča?
1. Vymiešame si vajcia s kokosovým cukrom a postupne pridávame ostatné suroviny.
2. Všetko poriadne premiešame, aby sa ingrediencie spojili a necháme cesto chvíľu odstáť.
3. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 180° cca 20 minút, treba si však perník priebežne sledovať.
4. Po dopečení perník potrieme ešte džemom a posypeme mandľami.
Dobrú chuť by Simi!