Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: približne 30 minút

Či budeme na 40 kúskov potrebovať?

Na cesto:

  • 200 ml vody
  • 120 ml mlieka
  • 80 g cukru
  • 480 g múky
  • 40 g zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • 1 balíček Droždia Dr. Oetker
  • 1 KL Extraktu Borubon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
  • štipku soli

Na krém:

  • 600 ml mlieka
  • 1 balíček Zlatého klasu Originál Dr. Oetker (40 g)
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 1 PL cukru

Ešte potrebujeme:

  • olej na vyprážanie
  • koliesko na vykrajovanie

Ako budeme postupovať?

  1. V sklenenej mise zmiešame mlieko, vodu, cukor a zmes zahrejeme (najlepšie pomocou mikrovlnky).
  2. Zmes nesmie byť horúca.
  3. Do teplej zmesi pridáme droždie, premiešame a necháme cca 5 minút odstáť.
  4. Do veľkej misy nasypeme múku, pridáme nakysnutú zmes s droždím a pomocou hákového nástavca cesto miešame robotom alebo mixérom.
  5. Do cesta postupne pridáme maslo, vajce, extrakt, soľ a necháme dôkladne vymiešať.
  6. Cesto bude lepkavé, ale nemalo by sa lepiť na silikón.
  7. Takto vytvorené cesto presunieme do čistej, olejom vymastenej misy a necháme 2 hodiny kysnúť.
  8. Po vykysnutí si cesto presunieme na múkou vysypaný povrch a pomocou rúk ho roztiahneme tak, aby bolo hrubé asi 1 cm.
  9. Cesto je veľmi jemné a preto ho nie je potrebné vaľkať.
  10. Následne si pomocou kruhovej vykrajovačky s priemerom 5 cm vykrojíme čo najviac krúžkov.
  11. Rozpálime si olej (170 °C) a postupne si krúžky cesta vypražíme do zlatista z oboch strán a necháme vychladnúť.
  12. Krém si pripravíme zo Zlatého klasu podľa návodu na obale, avšak so 600 ml mlieka.
  13. Po uvarení necháme Zlatý klas trochu vychladnúť, dáme ho do cukrárskeho vrecka s užšou špičkou a plníme.
  14. Takto naplnené beignets posypeme práškovým cukrom a servírujeme.

Pridaj komentár