Prečo sú sladké zemiaky jedno z najzdravších jedál na svete?  Majú vysokú nutričnú hodnotu. Sú vynikajúcim zdrojom antioxidantov. Obsahujú protizápalové živiny a látky regulujúce hladinu cukru v krvi. Disponujú karotenoidmi, ktoré ovplyvňujú tvorbu vitamínu A. Znižujú účinky ťažkých kovov a kyslíkových radikálov....
  Celkový čas : 60 minút Príprava: 40 minút Množstvo: 4 porcie Náročnosť: **   Vegetariánsky „pečený“ karfiolový raw šalát s pomarančovým miso dresingom „Pečený“ karfiol: 2 hlavy karfiolu nama shoyu, tamari alebo kokosové aminos Postup: 1. Nakrájajte karfiolové hlavy na 6 – 7 mm plátky. 2. Nakrájané plátky potrite s...
  Celkový čas : 70 minút Príprava: 50 minút Množstvo: 8 porcií Náročnosť: *   Kapustovo-zemiaková polievka s kešu syrom a údenými chilli papričkami Polievka: 1 veľká sladká cibuľa (nakrájaná) 3 rebrá zeleru (nakrájané) 1 veľká hlava čínskej kapusty (nakrájaná na plátky, na ½ môžete použiť bežnú kapustu) 6 stredných zemiakov...
Príprava: 2 hodiny Sušenie: 12 hodín Skladovanie: 3 týždne Množstvo: 4 – 5 tuctov krekrov a 1 – 2 poháre nátierky   Vegánska syrová raw nátierka s pažítkou a vegetariánskymi krekrami Vegánska syrová raw nátierka s pažítkou: 2 šálky kešu orieškov (cez noc namočené, opláchnuté a vysušené) ¼ až ½ šálky vody 3...
  Celkový čas : 120 minút Príprava: 2 dni Množstvo: 6 porcií Náročnosť: ****   Šalviovo-šošovicový bochník plnený brusnicovo-tekvicovou plnkou a divou ryžou PRVÝ DEŇ Postup: 1. Uvarte šošovicu. Ako uvariť šošovicu: šošovicu opláchnite. Umiestnite 1 a ½ šálky šošovice a 3 hrnčeky vody do hrnca. Priveďte vodu do varu, zakryte...
Pórová polenta s tymianom, praženými hubami a pikantnou syrovou kešu omáčkou je ideálny recept na chladné jesenné večery. V prípade, že si pripravíte huby vopred, je samotná príprava receptu veľmi rýchla. Syrová kešu omáčka sa vmieša do polenty spolu s tymianom...
  Celkový čas: 50 minút Príprava: 25 minút Množstvo: 4 porcie Náročnosť:*   Ryža so sladko-kyslou raw omáčkou a ananásom Ingrediencie na ryžu: 2 šálky varenej čiernej ryže 2 šálky ananásu (nakrájaný na kocky) 1/2 červenej papriky (nakrájaná na kocky) 1 pohár snehového hrachu (Pisum sativum macrocarpon; pestovaný hrach s plochými jedlými...
  Hneď na úvod by sme vás chceli upozorniť, že tento recept nie je 100 % raw, keďže časť receptu je varená. Aj napriek tomu je jedlo veľmi výživné a chutné. Magická na tomto recepte je kombinácia cíceru a sladkých zemiakov, ktoré...
  Rímsky šalát je bohatým zdrojom vitamínov a živín. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu A, K a kyseliny listovej. Je zdrojom vlákniny a je zdravý na srdce. Rímsky šalát je taktiež skvelý zdrojom mangánu, draslíka, medi a železa.     Jesenný hruškový raw šalát s vlašskými orechmi,...
  Celkový čas: 40 minút Príprava: 30 minút Množstvo: 4 porcie Náročnosť: *     Broskyňová salsa a vegetariánske raw sušienky Ingrediencie pre salsu: 2 olúpané broskyne nakrájané na kocky 1 nakrájaná paradajka strednej veľkosti 1/2 nakrájanej červenej cibule 1-2 lyžičky jemne nasekaného Jalapeno korenia 2-4 polievkové lyžice jemne nasekaných lístkov koriandra 1...
- Reklama -

Najčítanejšie tento týždeň

- Reklama -

Najnovšie

- Reklama -