Vraví sa, že kuracím mäsom sa nedá nič pokaziť, ale aj to, že sa dá spraviť na stovky spôsobov. Jedným z nich je spôsob, ktorý vám dnes dávame do pozornosti. Jemné kuracie prsia s vôňou a chuťou Stredomoria, ktorú im dodávajú provensálske bylinky, vám zaručia úspech pri akejkoľvek príležitosti.

Chutné provensálske kuracie prsia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čo všetko budeme potrebovať: 

Kuracie prsia

Provensálske bylinky

Morskú soľ

Čili

Olivový olej

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zemiaky

Cuketu

Papriku

Cesnak

Cibuľku

Špagety

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aký je postup prípravy provensálkych kuracích pŕs?

1. Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov. Zemiaky, papriku a cuketu umyjeme a nakrájame.

2. Pridáme olivový olej, provensálske bylinky, nakrájaný cesnak a cibuľku, poriadne všetko premeiešame, aby sa suroviny spojili.

3. Zeleninu dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme cca 40 minút.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu a pripravíme kuracie prsia.

5. Kuracie prsia si dáme zvlášť do misky v ktorej ich pomiešame s trochou olivového oleja, morskou soľou, talianskými bylinkami a čili /podľa chuti/.

6. Necháme ich chvíľu odstáť a následne pripravujeme prsia na grilovacej panvici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár