Vraví sa, že kuracím mäsom sa nedá nič pokaziť, ale aj to, že sa dá spraviť na stovky spôsobov. Jedným z nich je spôsob, ktorý vám dnes dávame do pozornosti. Jemné kuracie prsia s vôňou a chuťou Stredomoria, ktorú im dodávajú provensálske bylinky, vám zaručia úspech pri akejkoľvek príležitosti.
Chutné provensálske kuracie prsia
Čo všetko budeme potrebovať:
Kuracie prsia
Provensálske bylinky
Morskú soľ
Čili
Olivový olej
Zemiaky
Cuketu
Papriku
Cesnak
Cibuľku
Špagety
Aký je postup prípravy provensálkych kuracích pŕs?
1. Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov. Zemiaky, papriku a cuketu umyjeme a nakrájame.
2. Pridáme olivový olej, provensálske bylinky, nakrájaný cesnak a cibuľku, poriadne všetko premeiešame, aby sa suroviny spojili.
3. Zeleninu dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme cca 40 minút.
4. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu a pripravíme kuracie prsia.
5. Kuracie prsia si dáme zvlášť do misky v ktorej ich pomiešame s trochou olivového oleja, morskou soľou, talianskými bylinkami a čili /podľa chuti/.
6. Necháme ich chvíľu odstáť a následne pripravujeme prsia na grilovacej panvici.
Dobrú chuť by Simi!