Pripraviť dokonalý cheesecake nie je ani zďaleka tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Šikovné ruky, trpezlivosť a kvalitné ingrediencie sú však istou zárukou prípravy tejto sladkej dobroty. Ak ste si naň spravili chuť ešte dnes, pripravte si dezertný tanierik, štýlovú lyžičku a nestrácajte už ani minútu! Prinášame vám recept delikátneho cheescaku s lesný ovocím, ktorý vám zaručí jedinečný gurmánsky zážitok.
Cheesecake s lesným ovocím, na ktorý len tak rýchlo nezabudnete!
Čo všetko budeme potrebovať:
Na ovsený základ:
1 balík Hobbits sušienok
6pl rozpusteného kokosového oleja
2pl trstinového cukru
Na plnku:
500g jemného tvarohu
250g smotany
150g bieleho jogurty
1 mascarpone
2 vajcia
2pl trstinového cukru
1 vanilkový cukor /nemusí byť/
obľúbené lesné ovocie
100 ml mlieka
Aký je postup prípravy cheesecaku s lesným ovocím?
1. Hobbits sušienky si rozdrvíme a premiešame s kokosovým olejom a trstinovým cukrom.
2. Vzniknutú zmes dáme do formy na pečenie, v ktorej máme papier na pečenie a poriadne pritlačíme sušienky až po okrajoch.
3. Pečieme 5 minút na 180 °C.
4. Medzitým si zmiešame vajcia s cukrom a pridáme ostatné suroviny na plnku.
5. Lesné ovocie s mliekom rozmixujeme v mixéri a až potom pridávame do cesta. Ovocie mixujeme s mliekom preto, aby sa nám cheesecake potom nelámal.
6. Ovsenú zmes necháme chvíľu vychladnúť a pomaly pridávame tvarohovú plnku.
7. Pečieme 30 minút na 180 °C a po polhodine teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte ďalších 15 minút. Rúru počas pečenia neotvárame!
Dobrú chuť by Simi!