Pripraviť dokonalý cheesecake nie je ani zďaleka tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Šikovné ruky, trpezlivosť a kvalitné ingrediencie sú však istou zárukou prípravy tejto sladkej dobroty. Ak ste si naň spravili chuť ešte dnes, pripravte si dezertný tanierik, štýlovú lyžičku a nestrácajte už ani minútu! Prinášame vám recept delikátneho cheescaku s lesný ovocím, ktorý vám zaručí jedinečný gurmánsky zážitok.

Cheesecake s lesným ovocím, na ktorý len tak rýchlo nezabudnete!

Čo všetko budeme potrebovať:

Na ovsený základ:

1 balík Hobbits sušienok

6pl rozpusteného kokosového oleja

2pl trstinového cukru

Na plnku:

500g jemného tvarohu

250g smotany

150g bieleho jogurty

1 mascarpone

2 vajcia

2pl trstinového cukru

1 vanilkový cukor /nemusí byť/

obľúbené lesné ovocie

100 ml mlieka

Aký je postup prípravy cheesecaku s lesným ovocím?

1. Hobbits sušienky si rozdrvíme a premiešame s kokosovým olejom a trstinovým cukrom.

2. Vzniknutú zmes dáme do formy na pečenie, v ktorej máme papier na pečenie a poriadne pritlačíme sušienky až po okrajoch.

3. Pečieme 5 minút na 180 °C.

4. Medzitým si zmiešame vajcia s cukrom a pridáme ostatné suroviny na plnku.

5. Lesné ovocie s mliekom rozmixujeme v mixéri a až potom pridávame do cesta. Ovocie mixujeme s mliekom preto, aby sa nám cheesecake potom nelámal.

6. Ovsenú zmes necháme chvíľu vychladnúť a pomaly pridávame tvarohovú plnku.

7. Pečieme 30 minút na 180 °C a po polhodine teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte ďalších 15 minút. Rúru počas pečenia neotvárame!

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár