Náročnosť: stredne náročná príprava
Čas prípravy: približne 20 minút
Čo budeme na 12 kúskov potrebovať?
Na korpus:
- 110 g ovsených vločiek
- 130 g maslových sušienok
- 1 a ½ PL Tmavého karobu Dr. Oetker
- 70 g zmäknutého masla
Na náplň:
- 250 g ricotty
- 350 g čerstvého neochuteného syra
- 4 PL čakankového alebo javorového sirupu
- 1 balíček VEGA Gélu Dr. Oetker
- 100 ml vody
- 50 g nasekanej horkej čokolády
Na ozdobenie:
- strúhanú čokoládu
- ovocie
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- tortovú formu (ø 22 cm)
Ako budeme postupovať?
- V mise zmiešame ovsené vločky s rozdrvenými sušienkami a karobom.
- Pridáme maslo a všetko vypracujeme.
- Nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme k dnu formy.
- Odložíme asi na pol hodiny do chladničky.
- Na náplň v mise vymiešame ricottu so syrom a sirupom.
- VEGA Gél pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi.
- Nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu a náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
- Odložíme do chladničky aspoň na hodinu.
- Pred podávaním ozdobíme ovocím a čokoládou.