Náročnosť: stredne náročná príprava

Čas prípravy: približne 20 minút

Čo budeme na 12 kúskov potrebovať?

Na korpus:

  • 110 g ovsených vločiek
  • 130 g maslových sušienok
  • 1 a ½ PL Tmavého karobu Dr. Oetker
  • 70 g zmäknutého masla

Na náplň:

  • 250 g ricotty
  • 350 g čerstvého neochuteného syra
  • 4 PL čakankového alebo javorového sirupu
  • 1 balíček VEGA Gélu Dr. Oetker
  • 100 ml vody
  • 50 g nasekanej horkej čokolády

Na ozdobenie:

  • strúhanú čokoládu
  • ovocie

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • tortovú formu (ø 22 cm)

Ako budeme postupovať?

  1. V mise zmiešame ovsené vločky s rozdrvenými sušienkami a karobom.
  2. Pridáme maslo a všetko vypracujeme.
  3. Nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme k dnu formy.
  4. Odložíme asi na pol hodiny do chladničky.
  5. Na náplň v mise vymiešame ricottu so syrom a sirupom.
  6. VEGA Gél pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi.
  7. Nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu a náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
  8. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu.
  9. Pred podávaním ozdobíme ovocím a čokoládou.

Pridaj komentár