V novšej histórii je mak siaty považovaný za typickú slovanskú, ale i slovenskú plodinu. Mak sa stal neodmysliteľnou súčasťou jedálneho lístka a zohráva dôležitú úlohu aj pri rôznych ľudových zvykoch ako symbol bohatstva a hojnosti. Nevieme si bez neho predstaviť napríklad Vianoce a o jeho zdravotných účinkoch sa dnes už vôbec nepochybuje. Okrem vysokého množstva bielkovín, vlákniny, tukov a vitamínu E, obsahuje aj železo, horčík a predovšetkým vápnik. Pôsobí ako prevencia proti osteoporóze. Má upokojujúce účinky a priaznivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov a zubov. Obsahuje všetky dôležité látky na podporu krvotvorby, pôsobí proti anémii a stresu, preto som si pre vás na dnes pripravila chutné a rýchle makové lievance, ktoré efektívne naštartujú váš nový deň! Tak dobrú chuť!

Maškrtné, chutné a rýchlo hotové raňajky? Vyskúšajte makové lievance s jablkami!

Čo všetko budeme potrebovať:

1 vajíčko

2čl kokosového cukru

1 jablko

3pl pomletého maku

3 pl špaldovej hladkej múky

100 ml mlieka

kokosový olej

Aký je postup prípravy bábovky s lesným ovocím a čokoládou?

1. V miske si vymiešame vajíčko s kokosovým cukrom.

2. Pridáme mak, nastrúhanú polovicu jablka, špaldovú múku a postupne mlieko (bezlaktózové, rastlinné..).

3. Cesto poriadne premiešame. Na panvici s rozohriatym kokosovým olejom tvoríme lievance.

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár