Čokoládové raw pralinky plnené karamelom

595
Čokoládové raw pralinky plnené karamelom

 

Celkový čas : 2 hodiny

Príprava: 90 minút

Množstvo: 6 veľkých praliniek

Náročnosť: **

 

Čokoládové raw pralinky plnené karamelom

cokoladove_raw_pralinky_mmagazin

Čokoládová poleva:

1 a ½ šálky surovej kakaovej pasty (nájdete tiež pod názvom kakaový likér)

1 šálka surového kakaového masla

1/4 šálky svetlej agávy (light)

2 lyžičky vanilkového extraktu

1/8 lyžičky morskej soli

Postup:

1. V stredne veľkej mixovacej mise roztopte kakaovú pastu a kakaové maslo. Najjednoduchší spôsob ako to urobiť, je umiestniť ich do sušičky pri 118 °C, pokiaľ sa všetka kakaová pasta a maslo nerozpustia (niečo vyše 45 minút). Predtým ako dáte ingrediencie do sušičky nakrájajte ich na drobno.

2. Roztopenú kakaovú pastu a maslo vyberte zo sušičky a vmiešajte doň agávu, vanilku a morskú soľ, kým nevznikne jednotná zmes. Takto zmiešané ingredienciu umiestnite späť do sušičky na približne 10 minút. Toto je posledný a najdôležitejší krok prípravy čokolády. V priebehu tejto fázy sa nenechá teplota čokolády vystúpiť nad 88 stupňov. Použite teplomer na cukrovinky a kontrolujte teplotu každé dve až tri minúty.

3. Potom, čo sa teplota vyšplhá na 88 stupňov, vyberte zmes zo sušičky a použite ju na prípravu praliniek.

 

Karamel:

½ šálky kokosového masla

½ šálky svetlej agávy (light)

1/3 šálky yacónového sirupu

3 veľké medjool datle (vykôstkované)

1 lyžička vanilkového extraktu

½ lyžičky morskej soli

Postup:

1. Do vysokorýchlostného mixéra, umiestnite kokosové maslo, agávu, yacónový sirup, datle, vanilkový extrakt a morskú soľ.

2. Mixujte na vysokých otáčkach asi 2 minúty, kým nebudú datle vymixované a karamel hladký a krémový. Karamel bude dosť hustý, takže ho budete musieť zoškriabať dole z misy mixéra.

 

Finálne spracovanie:

1. Dno formičky na čokoládu posypte niekoľkými kryštálikmi soli.

2. Nalejte zhruba 1 lyžičku čokolády do každej formičky. Strany formičiek potrite čokoládou. To bude vonkajšia časť pralinky. Zmrazte asi na 10 minút.

3. Formičky vyberte z mrazničky. Nalejte karamel do plniaceho vrecka. Karamelom naplňte do ¾ každú formičky s čokoládou.

4. Lyžicou polejte karamelovú náplňou čokoládovým základom, kým nebude formička naplnená až po okraj. Keď sú všetky formy naplnené, otočte celú formičku naopak, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny.

5. Umiestnite do mrazničky na 15 minút. Vyberte a podávajte.

Raw pralinky môžete uskladniť vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote až po dobu 4 týždňov.

[rawmazing.com]

1 KOMENTÁR

Pridaj komentár