Krehké orechové pusinky zo 100 % vaječného bielka Dr. Oetker v kombinácii s parížskou šľahačkou sú dokonalým luxusným dezertom.

Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: približne 15 minút

Čas sušenia: približne 90 minút

Čo budeme na 10 porcií potrebovať?

Na hmotu:

  • 1 balíček 100 % vaječného bielka Dr. Oetker
  • 150 ml vody
  • 250 g cukru
  • 60 g pražených mletých lieskových orieškov

Na náplň:

  • 2 balíčky Parížskej šľahačky v prášku Dr. Oetker
  • 300 ml studeného mlieka

Na ozdobenie:

  • 125 g čerstvých malín
  • 1 balíček Čokoládových kúskov Dr. Oetker
  • lístky čerstvej mäty

Okrem toho potrebujeme:

  • šľahač
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • plech na pečenie
  • cukrárske vrecko so zrezanou špičkou

Ako budeme postupovať?

  1. V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou.
  2. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky.
  3. Nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy.
  4. Cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame 20 pusiniek s priemerom 8 cm.
  5. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Čas sušenia: približne 90 – 120 minút

  1. Potom rúru vypneme a sušíme až do vychladnutia rúry.
  2. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
  3. Naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou a vždy dve pusinky zlepíme k sebe.
  4. Na povrch nanesieme zvyšnú šľahačku a dozdobíme malinami, čokoládovými kúskami a mätou.

Pridaj komentár