Krehké orechové pusinky zo 100 % vaječného bielka Dr. Oetker v kombinácii s parížskou šľahačkou sú dokonalým luxusným dezertom.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: približne 15 minút
Čas sušenia: približne 90 minút
Čo budeme na 10 porcií potrebovať?
Na hmotu:
- 1 balíček 100 % vaječného bielka Dr. Oetker
- 150 ml vody
- 250 g cukru
- 60 g pražených mletých lieskových orieškov
Na náplň:
- 2 balíčky Parížskej šľahačky v prášku Dr. Oetker
- 300 ml studeného mlieka
Na ozdobenie:
- 125 g čerstvých malín
- 1 balíček Čokoládových kúskov Dr. Oetker
- lístky čerstvej mäty
Okrem toho potrebujeme:
- šľahač
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
- plech na pečenie
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Ako budeme postupovať?
- V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou.
- Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky.
- Nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy.
- Cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame 20 pusiniek s priemerom 8 cm.
- Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Čas sušenia: približne 90 – 120 minút
- Potom rúru vypneme a sušíme až do vychladnutia rúry.
- Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
- Naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou a vždy dve pusinky zlepíme k sebe.
- Na povrch nanesieme zvyšnú šľahačku a dozdobíme malinami, čokoládovými kúskami a mätou.