Tekvicové raw rezance s karí omáčkou a špenátom

291
Tekvicové raw rezance s karí omáčkou a špenátom

Celkový čas: 30 minút

Príprava: 10 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

Tekvicové raw rezance s karí omáčkou a špenátom

raw_rezance_mmagazin1

Ingrediencie:

1 stredne veľká maslová tekvica, nakrájaná/nastrúhaná na rezance

1 jarná cibuľka

1/2 hrnčeka ríbezlí

1/2 hrnčeka kešu orechov, nahrubo nasekané

 

Karí omáčka:

1 hrnček kešu orechov, namočené do mäkka, opláchnuté a osušené

2 PL nasekanej šalotky

3 ČL sladkého karí

1/2 hrnčeka kokosovej vody (možno nahradiť čistou vodou)

1 datla, zbavená kôstky

Himalájska soľ podľa chuti

 

Špenát

6 hrnčekov špenátu

štipka himalájskej soli

1 PL citrónovej šťavy

1 PL olivového oleja (nie je nevyhnutný)

 

Postup:

1. Všetky ingrediencie na karí omáčku vložíme do vysokorýchlostného mixéra a do hladka vymixujeme.

2. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nastrúhame na rezance.

3. Tekvicové raw rezance dáme do väčšej misky pridáme jarnú cibuľku, ríbezle, nahrubo nasekané kešu orechy, zalejeme karí omáčkou a premiešame.

4. Listy špenátu natrháme na väčšie kúsky, jemne posolíme, polejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

5. Na tanier dáme vrstvu špenátových listov a navrch servírujeme karí rezance.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár