Celkový čas: 30 minút
Príprava: 10 minút
Množstvo: 4
Náročnosť:*
Tekvicové raw rezance s karí omáčkou a špenátom
Ingrediencie:
1 stredne veľká maslová tekvica, nakrájaná/nastrúhaná na rezance
1 jarná cibuľka
1/2 hrnčeka ríbezlí
1/2 hrnčeka kešu orechov, nahrubo nasekané
Karí omáčka:
1 hrnček kešu orechov, namočené do mäkka, opláchnuté a osušené
2 PL nasekanej šalotky
3 ČL sladkého karí
1/2 hrnčeka kokosovej vody (možno nahradiť čistou vodou)
1 datla, zbavená kôstky
Himalájska soľ podľa chuti
Špenát
6 hrnčekov špenátu
štipka himalájskej soli
1 PL citrónovej šťavy
1 PL olivového oleja (nie je nevyhnutný)
Postup:
1. Všetky ingrediencie na karí omáčku vložíme do vysokorýchlostného mixéra a do hladka vymixujeme.
2. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nastrúhame na rezance.
3. Tekvicové raw rezance dáme do väčšej misky pridáme jarnú cibuľku, ríbezle, nahrubo nasekané kešu orechy, zalejeme karí omáčkou a premiešame.
4. Listy špenátu natrháme na väčšie kúsky, jemne posolíme, polejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
5. Na tanier dáme vrstvu špenátových listov a navrch servírujeme karí rezance.
[Lenka/rawmazing.com]