Strukovinové šaláty sú veľmi vďačným pokrmom. Okrem toho, že vás dokonale zasýtia, zároveň výborne chutia a sú zdrojom kvalitných bielkovín. Šošovicový šalát môžete servírovať samostatne, ale aj ako prílohu k mäsu. Chutí skvelo studený či teplý. Chilli dresing dodá celému šalátu ostrejšiu, vynikajúcu chuť.

Čo budeme na dve porcie potrebovať?
- 1x nízkokalorický dresing Sweet Chilli,
- 200 g zelenej šošovice,
- 200 g červenej šošovice,
- 180 g balkánskeho syra,
- 1x červenú cibuľu,
- 2 lyžice olivového oleja,
- hladkolistú petržlenovú vňať,
- soľ,
- čierne korenie na dochutenie.

Ako budeme postupovať?
- Obidva druhy šošovice prepláchnite v teplej vode a dajte variť do osolenej vody.
- Varte do zmäknutia.
- Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej, orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a zmiešajte s uvarenou šošovicou.
- Zmes osoľte, okoreňte a premiešajte.
- Pridajte na kocky nakrájaný balkánsky syr, nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte chilli dresingom.
Tip: do šalátu pridajte ešte napríklad čierne olivy a mrkvu.