Strukovinové šaláty sú veľmi vďačným pokrmom. Okrem toho, že vás dokonale zasýtia, zároveň výborne chutia a sú zdrojom kvalitných bielkovín. Šošovicový šalát môžete servírovať samostatne, ale aj ako prílohu k mäsu. Chutí skvelo studený či teplý. Chilli dresing dodá celému šalátu ostrejšiu, vynikajúcu chuť.

Čo budeme na dve porcie potrebovať?

  • 1x nízkokalorický dresing Sweet Chilli,
  • 200 g zelenej šošovice,
  • 200 g červenej šošovice,
  • 180 g balkánskeho syra,
  • 1x červenú cibuľu,
  • 2 lyžice olivového oleja,
  • hladkolistú petržlenovú vňať,
  • soľ,
  • čierne korenie na dochutenie.

Ako budeme postupovať?

  1. Obidva druhy šošovice prepláchnite v teplej vode a dajte variť do osolenej vody.
  2. Varte do zmäknutia.
  3. Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej, orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a zmiešajte s uvarenou šošovicou.
  4. Zmes osoľte, okoreňte a premiešajte.
  5. Pridajte na kocky nakrájaný balkánsky syr, nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte chilli dresingom.

Tip: do šalátu pridajte ešte napríklad čierne olivy a mrkvu.

Pridaj komentár