Príprava: 2 hodiny

Sušenie: 12 hodín

Skladovanie: 3 týždne

Množstvo: 4 – 5 tuctov krekrov a 1 – 2 poháre nátierky

Vegánska syrová raw nátierka s pažítkou a vegetariánskymi krekrami

pazitkova_raw_natierka_mmagazin

Vegánska syrová raw nátierka s pažítkou:

2 šálky kešu orieškov (cez noc namočené, opláchnuté a vysušené)

¼ až ½ šálky vody

3 lyžice citrónovej šťavy

1 malý strúčik cesnaku

1 lyžička surového jablčného octu

½ lyžičky himalájskej soli

5 lyžíc nasekanej pažítky

Postup:

1. Umiestnite všetky ingrediencie okrem pažítky do vysokorýchlostného mixéra a mixujte do hladka.

pazitkova_raw_natierka_mmagazin1

Vegetariánske krekry:

2 šálky mandlí (cez noc namočené, opláchnuté a vysušené)

1 šálka nahrubo nasekanej brokolice

3 nahrubo nasekané mrkvy

1 jemne nasekaná cibuľa

½ šálky svetlého ľanového semena

1 šálka vody

¼ šálky kokosovej aminokyseliny, svetlé tamari alebo sójová omáčka (podľa vašej voľby)

½ lyžičky himalájskej soli

½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

Postup:

1. Mixujte mandle, brokolicu a mrkvu v kuchynskom robote, až kým dostanete hrubú textúru tak, aby ste stále videli kúsky mandlí, mrkvy a brokolice.

2. Zmes odoberte do misy. Prisypte cibuľu a ľanové semeno.

3. V samostatnej miske zmiešajte vodu a kokosovú aminokyselinu. Vmiešajte do vegetariánskej zmesi a nechajte odležať 10 minút pred vyvaľkaním.

4. Vyvaľkajte na hrúbku 1/8 palca a tvarujte na krekry. Vysušte pri teplote 145 °C po dobu 1 hodiny. Znížte teplotu na 115 °C a sušte po dobu 8 – 12 hodín. Približne v polovičke doby krekry otočte.

5. Skladujte v hermeticky uzavretých obaloch po dobu 2 – 3 týždňov.

Poznámka: Krekry môžete piecť na 200 °C po dobu 45 minút. Krekry obráťte a pečte do sucha. Pri príprave týmto spôsobom už nepovažujeme recept za raw.

Pridaj komentár