Celkový čas: 25 minút
Príprava šalátu: 25 minút
Množstvo: 4
Náročnosť:*
Karfiolová raw „ryža“ s mladým hráškom a rascou
Ingrediencie:
1 stredne veľký karfiol
1 hrnček čerstvého mladého hrášku
4 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
1/2 hrnčeka čerstvej citrónovej šťavy
kôra z jedného citróna
2 ČL rasce, mletej
2 t ČL javorového raw sirupu
1 ČL strúhaného čerstvého zázvoru
1/2 hrnčeka píniových orieškov
1 PL chili lupienkov (nie sú nevyhnutné)
štipka Himalájskej soli a čierneho korenia
Postup:
1. Karfiol si rozdelíme na jednotlivé ružičky a rozmixujeme ich v kuchynskom robote na kúsky o veľkosti zŕn ryže. Takto pripravenú karfiolovú „ryžu“ dáme do väčšej misky
2. Pridáme hrášok a jarnú cibuľku.
3. V menšej miske zmiešame citrónovú šťavu, citrónovú kôru, rascu, javorový sirup a zázvor.
4. Pripravenú zálievku nalejeme na „ryžu“ a dobre premiešame.
5. Povrch dozdobíme píniovými semienkami a chili lupienkami. Dochutíme soľou a korením.
[Lenka]