Frittata di zucca patate

318
Frittata di zucca patate 2

Celkový čas: 50 min

Príprava: 20 min

Varenie: 30 min

Množstvo: 4 porcie

Náročnosť: *

Healthy Lifestyle Breakfast

fooooooodIngrediencie:
1 malý červený zemiak, ošúpaný a pokrájaný na 1cm kocky
4 veľké vajíčka
2 bielka
2 polievkové lyžice nahrubo nakrájaných čerstvých koriandrových lístkov
3/4 čajovej lyžičky soli
1/4 čajovej lyžičky pikantnej omáčky
1 polievková lyžica olivového oleja
1 strúčk cesnaku, rozpučený
1 malá cibuľka, nakrájaná najemno
1 malá tekvica ( okolo 30g ), nastrúhaná a odšťavená do sucha kuchynským obrúskom
1/2 hrnčeka queso fresco mexicého syra (okolo 10g) možnosť nahradiť kozím syrom, fetou alebo ricottou
2 prúžky morčacej slaniny upraženej do chrumkava, možnosť vynechania

Postup:
1. Zemiaky vložíme do malej panvice a zalejeme studenou vodou a varíme do zmäknutia 6 – 8 minút na stredne rozpálenej platničke. Vodu vyjeleme a zemiaky vysušíme.

2. Vajíčka, bielka, koriander, soľ a pikantnú omášku dáme do jednej misky a všetko spolu vyšľaháme do nádhernej masy.

3. Predhrejeme platničku na stredne vysokú teplotu.

4. Rozpálime olej na stredne veľkej teflónovej panvici. Pridáme rozpočený cesnak, cibuľu a pražíme za občasného miešania do zlatista 2 min. Pridáme tekvicu a pražíme do zmaknutia 6 min, kým chute nie sú dokonale premiešané. Pridáme zemiaky a za stáleho občasného miešania opekáme 4 min do jemného hnedastého nádychu.

5. Na pripravenú zeleninovú zmes vylejeme vopred pripravenú vajíčkovú masu a pražíme na strednom plameni. Občasne nakláňame panvicu a kraje omelety odliepame od panvice. Dobre prepečenú omeletu posypeme syrom a slaninkou, ak sme sa ju rozhodli použiť. Stiahneme plameň o niekoľko stupňou a pokračujeme ďalších 5 min v pražení na miernom ohni, kým vajíčka nie sú hotové a syr zapečený do zlatohneda.

6. Hotovú omeletu opatrne premiestnime na tanier alebo priamo servírujeme z panvice.
Nutričná hodnota pre 1 porciu:

Kalórie 255; Tuk15 g; (Sat Tuk 5 g, Mono Tuk 6 g, Poly Tuk 2.5 g) ; Bielkoviny18 g; Uhľohydráty 12 g; Vláknina 1 g; Cholesterol 240 mg; Sodík 985 mg

[Denisa Košarišťanová/foodnetwork.com]

 

Pridaj komentár