Maďarský Jókai szelet

465
Maďarský Jókai szelet 2

Celkový čas: 1 hodina

Príprava: 30 minút

Pečenie: cca 30 minút

Množstvo: záleží od veľkosti nakrájaných kúskov (1 plech)

Náročnosť:*

Maďarský Jókai szelet

mmagazinIngrediencie:

Cesto:

300 g hladkej múky

200 g masla, izbovej teploty

100 g práškového cukru

1 ČL vanilkového extraktu / 20 g vanilkového cukru

1 veľké vajíčko

Plnka1:

domáci malinový džem (tip: použiť môžete i iné kyslé džemy ako brusnicový, ríbezľový, višňovýči černicový)

Poleva:

2 žĺtka

60 g práškového cukru

20 g vanilkového cukru

1 ČL citrónovej kôry

Servírovanie:

100g sušených hrozienok (tip: hrozienka môžete kombinovať z rôznych odrôd alebo úplne zameniť za brusnice)

100 g vlašských orechov alebo mandlí, posekaných

Postup:

1. Cesto si rozdelíme na tri rovnaké časti, ktoré rozvaľkáme a upečieme pri 180° C dozlata.

2. Hotové pláty cesta potrieme džemom, kým je cesto ešte vlažné a začneme s vrstvením ostatných plátov cesta.

3. Hotový koláč polejeme polevou, ozdobíme sušenými hrozienkami, orechami a opäť vložíme do rúry, na pár minút, kým nám plnka nestuhne.

[Denisa Košarišťanová]

Pridaj komentár