Celkový čas: 3 hodiny 30 minút
Príprava: 30 minút
Množstvo: 8-10 porcií
Náročnosť: *
Avokádovo-jahodový krémový raw koláč
Ingrediencie:
Korpus:
1 1/2 hrnčeka vlašských orechov, vopred namočené a osušené
3 datle, odkôstkované a namočené do zmäknutia
Avokádová plnka:
3 avokáda
1 hrnček kešu orechov, namočené cez noc, opláchnuté a osušené
1 hrnček kokosovej dužiny z mladého thajského kokosového orecha
1/4 hrnčeka kokosového oleja
1/2 hrnčeka agávového sirupu, prípadne iné prírodné sladidlo
Jahodový krém:
1 1/2 hrnčeka kešu orechov, namočené najmenej 6 hodín, opláchnuté a osušené
1 hrnček filtrovanej vody
2/3 hrnčeka kokosového oleja, roztopeného
2 PL raw agávového sirupu, prípadne iné prírodné sladidlo
2 hrnčeky nakrájaných jahôd
Ganache (čokoládová poleva):
1/4 hrnčeka raw agávového sirupu
2 PL kokosového oleja, roztopeného
1/4 hrnčeka kakaa
Postup:
1. Vlašské orechy najemno rozdrvíme v kuchynskom robote. Pridáme datle a opäť poriadne premixujeme, aby nám vznikla kompaktná zmes.
2. Orechovú zmes dáme do koláčovej formy (priemer cca 22 cm) a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.
3. Všetky ingrediencie na plnku dáme do kuchynského robota a dohladka vymixujeme.
4. Plnku navrstvíme na korpus a dáme chladiť do mrazničky aspoň na 3 hodiny.
5. Všetky ingrediencie na jahodový krém okrem jahôd dáme do kuchynského robota, dohladka vymixujeme a dáme zachladiť.
6. Do pripraveného krému jemne vmiešame nakrájané jahody a takto pripravený krém navrstvíme na koláč.
7. Povrch koláča dozdobíme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že metličkou spolu vymiešame agávový sirup, roztopený kokosový olej a kakao. Miešame, pokým nám nevznikne hladká lesklá poleva.
[Lenka/rawmazing.com]