Avokádovo-jahodový krémový raw koláč

433
Avokádovo-jahodový krémový raw koláč

Celkový čas: 3 hodiny 30 minút

Príprava: 30 minút

Množstvo: 8-10 porcií

Náročnosť: *

Avokádovo-jahodový krémový raw koláč

raw_kolac_mmagazin1

Ingrediencie:

Korpus:

1 1/2 hrnčeka vlašských orechov, vopred namočené a osušené

3 datle, odkôstkované a namočené do zmäknutia

Avokádová plnka:

3 avokáda

1 hrnček kešu orechov, namočené cez noc, opláchnuté a osušené

1 hrnček kokosovej dužiny z mladého thajského kokosového orecha

1/4 hrnčeka kokosového oleja

1/2 hrnčeka agávového sirupu, prípadne iné prírodné sladidlo

 

Jahodový krém:

1 1/2 hrnčeka kešu orechov, namočené najmenej 6 hodín, opláchnuté a osušené

1 hrnček filtrovanej vody

2/3 hrnčeka kokosového oleja, roztopeného

2 PL raw agávového sirupu, prípadne iné prírodné sladidlo

2 hrnčeky nakrájaných jahôd

Ganache (čokoládová poleva):

1/4 hrnčeka raw agávového sirupu

2 PL kokosového oleja, roztopeného

1/4 hrnčeka kakaa

 

Postup:

1. Vlašské orechy najemno rozdrvíme v kuchynskom robote. Pridáme datle a opäť poriadne premixujeme, aby nám vznikla kompaktná zmes.

2. Orechovú zmes dáme do koláčovej formy (priemer cca 22 cm) a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.

3. Všetky ingrediencie na plnku dáme do kuchynského robota a dohladka vymixujeme.

4. Plnku navrstvíme na korpus a dáme chladiť do mrazničky aspoň na 3 hodiny.

5. Všetky ingrediencie na jahodový krém okrem jahôd dáme do kuchynského robota, dohladka vymixujeme a dáme zachladiť.

6. Do pripraveného krému jemne vmiešame nakrájané jahody a takto pripravený krém navrstvíme na koláč.

7. Povrch koláča dozdobíme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že metličkou spolu vymiešame agávový sirup, roztopený kokosový olej a kakao. Miešame, pokým nám nevznikne hladká lesklá poleva.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár