Toto jedlo je jednoduché, plné chutí, a predovšetkým vôbec neohrozí vašu štíhlu líniu. Stačí nahradiť zemiaky zelerom, pridať špargľu a huby a máte pochúťku, ktorú vám bude kdekto závidieť.
Čo budeme na 1 porciu potrebovať?
- 50 g zeleru,
- soľ,
- 10 g masla,
- 30 g mandľového nápoja bez sacharidov,
- 15 g cibule,
- 100 g zelenej špargle,
- 100 g šampiňónov,
- zeleninový vývar,
- repkový olej.
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu kaše si očistite zeler, ktorý nakrájajte na kocky.
- Dajte variť do osolenej vody do zmäknutia.
- Potom zlejte vodu, pridajte lyžičku masla a roztlačte.
- Prilejte mandľový nápoj a vyšľahajte do kaše.
- Dochuťte soľou.
- V panvici na troške repkového oleja nechajte zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a niekoľko minút restujte.
- Prilejte pár lyžíc zeleninového vývaru.
- Nakoniec prihoďte na kolieska nakrájanú špargľu a pár minút zohrievajte.
- Zmes podávajte so „zemiakovou“ kašou.