Toto jedlo je jednoduché, plné chutí, a predovšetkým vôbec neohrozí vašu štíhlu líniu. Stačí nahradiť zemiaky zelerom, pridať špargľu a huby a máte pochúťku, ktorú vám bude kdekto závidieť.

Čo budeme na 1 porciu potrebovať?

  • 50 g zeleru,
  • soľ,
  • 10 g masla,
  • 30 g mandľového nápoja bez sacharidov,
  • 15 g cibule,
  • 100 g zelenej špargle,
  • 100 g šampiňónov,
  • zeleninový vývar,
  • repkový olej.

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu kaše si očistite zeler, ktorý nakrájajte na kocky.
  2. Dajte variť do osolenej vody do zmäknutia.
  3. Potom zlejte vodu, pridajte lyžičku masla a roztlačte.
  4. Prilejte mandľový nápoj a vyšľahajte do kaše.
  5. Dochuťte soľou.
  6. V panvici na troške repkového oleja nechajte zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a niekoľko minút restujte.
  7. Prilejte pár lyžíc zeleninového vývaru.
  8. Nakoniec prihoďte na kolieska nakrájanú špargľu a pár minút zohrievajte.
  9. Zmes podávajte so „zemiakovou“ kašou.

Pridaj komentár