Celkový čas: 15 minút
Príprava: 10 minút
Pečenie: 5 minút
Množstvo: 2 porcie
Náročnosť:*
Zdravý belgický dezert – Ovseno-čučoriedkové waffle
Ingrediencie:
Waffle
1½ hrnčeka ovsenej múky
½ ČL prášku do pečenia
¼ ČL soli
1 vajíčko
1 bielok
¼ hrnčeka naturálneho gréckeho jogurtu
⅔ hrnčeka mlieka
½ ČL vanilky
1 lyžica agávového sirupu
1 lyžica repkového oleja/ 1 lyžica kokosového oleja
¼ hrnčeka čučoriedok
Čučoriedkový topping
½ hrnčeka čučoriedok
1 lyžica vody
1 lyžica cukru
(tip: ak máte radšej hustejší topping, do zmesi pridajte lyžicu solamilu/ kukuričného škrobu)
Postup:
Waffle
1. V stredne veľkej miske zmiešame všetky ingrediencie na vafle.
2. Zapneme vaflovač na strednú teplotu a trochu omastíme (môžeme použiť trochu masla, kokosového oleja či tuk v spreji).
3. Vylejeme cesto na predhriaty vaflovač a pečieme, kým vafle nie sú upečené do chrumkava.
4. Waffle servírujeme s čerstvými čučoriedkami a toppingom.
(tip: waffle chutia výborne aj s pekanovými orieškami)
Čučoriedkový topping
1. V malej panvici zmiešame všetky ingrediencie. Zapneme platničku na stredný plameň, dobre premiešame a varíme, kým sa čučoriedky nerozvaria.
2. Ak je potrebné, pridáme vodu na zriedenie alebo naopak solamil/ kukuričný škrob, aby sme čučoriedkovej poleve dodali hustotu.
(tip: čučoriedkový topping môžeme zameniť za javorový sirup alebo golden sirup)
[Denisa Košarišťanová/runningtothekitchen.com]