Zdravý belgický dezert – Ovseno-čučoriedkové waffle

641
Zdravý belgický dezert - Ovseno-čučoriedkové waffle 2

Celkový čas: 15 minút

Príprava: 10 minút

Pečenie: 5 minút

Množstvo: 2 porcie

Náročnosť:*

Zdravý belgický dezert – Ovseno-čučoriedkové waffle

mmagazin

Ingrediencie:

Waffle

1½ hrnčeka ovsenej múky

½ ČL prášku do pečenia

¼ ČL soli

1 vajíčko

1 bielok

¼ hrnčeka naturálneho gréckeho jogurtu

⅔ hrnčeka mlieka

½ ČL vanilky

1 lyžica agávového sirupu

1 lyžica repkového oleja/ 1 lyžica kokosového oleja

¼ hrnčeka čučoriedok

 

Čučoriedkový topping

½ hrnčeka čučoriedok

1 lyžica vody

1 lyžica cukru

(tip: ak máte radšej hustejší topping, do zmesi pridajte lyžicu solamilu/ kukuričného škrobu)

 

Postup:

Waffle

1. V stredne veľkej miske zmiešame všetky ingrediencie na vafle.

2. Zapneme vaflovač na strednú teplotu a trochu omastíme (môžeme použiť trochu masla, kokosového oleja či tuk v spreji).

3. Vylejeme cesto na predhriaty vaflovač a pečieme, kým vafle nie sú upečené do chrumkava.

4. Waffle servírujeme s čerstvými čučoriedkami a toppingom.

(tip: waffle chutia výborne aj s pekanovými orieškami)

 

Čučoriedkový topping

1. V malej panvici zmiešame všetky ingrediencie. Zapneme platničku na stredný plameň, dobre premiešame a varíme, kým sa čučoriedky nerozvaria.

2. Ak je potrebné, pridáme vodu na zriedenie alebo naopak solamil/ kukuričný škrob, aby sme čučoriedkovej poleve dodali hustotu.

(tip: čučoriedkový topping môžeme zameniť za javorový sirup alebo golden sirup)

[Denisa Košarišťanová/runningtothekitchen.com]

Pridaj komentár