Zdravá Čína – Čínsky kurací paleo šalát

675
Zdravá Čína - Čínsky kurací paleo šalát 1

Celkový čas: 1 hodina 30 minút

Príprava: 10 minút, varenie ryžových rezancov

1 hodina, domáca príprava grilovaného kuraťa

(tip: použiť môžete i kupované grilované kura, aby ste si ušetrili čas)

Príprava šalátu: 20 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

Zdravá Čína – Čínsky kurací paleo šalát

mm

Ingrediencie:

2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy

1 hlávka veľkej čínskej kapusty, pokrájanej na veľmi tenké prúžky

½ hrnčeka čerstvého koriandra, pokrájaného

2 PL čiernych sezamových semienok

2 PL bielych sezamových semienok

½ hrnčeka kešu orieškov (tip: veľmi vhodnou variantou sú aj mandle či arašidy)

1 grilované kura, rozporcované na malé kúsky

¼ hrnčeka tamari omáčky (sójová omáčka bez obsahu lepku) alebo inej sójovej omáčky

¼ hrnčeka bieleho vínneho octu

3 PL najemno pomletého čerstvého zázvoru ( použiť môžete i mletý sušený zázvor, ale čerstvý dodá šalátu tú správnu chuť a ostrosť)

3 PL olivového oleja

2 PL hoisin omáčky

1 PL sezamového oleja

1 ČL pálivého čili oleja/ pálivej čili omáčky do čínskej kuchyne podľa vašej chuti

1 ČL sriracha pálivej pasty

½ ČL morskej soli

5 jarných cibuliek, nakrájaných na malé kúsky

Postup:

1. V malej miske zmiešame tamari omáčku, vínny ocot, mletý zázvor, olivový olej, hoisin omáčku, sezamový olej, čili olej, sriracha pastu, morskú soľ a pokrájané jarné cibuľky. Marinádu poriadne premiešame, prikryjeme vekom a uložíme do chladničky.

2. Vo väčšej miske zmiešame nakrájanú kapustu, postrúhanú mrkvu, koriander, sezamové semienka, kešu oriešky, kúsky grilovaného kuraťa a nakoniec polejeme dresingom a poriadne premiešame.

3. Servírujeme ako samostatný hlavný chod alebo s ryžovými rezancami, ktoré sú výbornou prílohou k tomuto zdravému pokušeniu.

[Denisa Košarišťanová/lindawagner.net]

Pridaj komentár