Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 40 minút
Čo budeme na 6 pohárov (200 ml) potrebovať?
- 750 g očistených egrešov
- 250 ml ríbezľového džúsu
- 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej MAXI Dr. Oetker
- ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker
- 500 g cukru
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu džemu vložíme do hrnca egreše a ponorným mixérom ich rozmixujeme.
- Pridáme džús, kyselinu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru.
- Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
- Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Ak chceme mať džem hladký a bez zrniečok, prepasírujeme ho cez sitko.