Náročnosť:     jednoduchá príprava

Čas prípravy: asi 40 minút

Čo budeme na 6 pohárov (200 ml) potrebovať?

  • 750 g očistených egrešov
  • 250 ml ríbezľového džúsu
  • 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej MAXI Dr. Oetker
  • ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker
  • 500 g cukru

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu džemu vložíme do hrnca egreše a ponorným mixérom ich rozmixujeme.
  2. Pridáme džús, kyselinu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru.
  3. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  4. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
  5. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
  6. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Ak chceme mať džem hladký a bez zrniečok, prepasírujeme ho cez sitko.

Pridaj komentár