Určite nám dáte za pravdu, že dobrej bábovke snáď nikto neodolá. Ktorá je ale tá najlepšia: tá od maminy, tá od svokry, či tá ktorú sme si upiekli prvýkrát? Je skutočne ťažké povedať, ktorá je najlepšia! Ak sa neviete rozhodnúť, prinášame vám výzvu vo forme veľmi jednoduchého a rýchleho receptu, ktorý hravo zvládnu aj začiatočníci. Po upečení vám garantujeme, že ostane ešte ďalšie dni mäkučká a chutná. Čo ak bude práve táto tou najlepšou bábovkou, akú ste kedy jedli?

Zamilujte si chuť škoricovo-jablkovej bábovky s mandľovým mliekom!

Čo všetko budeme potrebovať:

300g špaldovej hladkej múky

2čl škorice

2čl chia semienok

5pl kokosového cukru

3 jablká

1 kypriaci prášok

 

2 vajcia

2pl olivového oleja

250ml mandľového mlieka

Brusnice

Tmavé hrozienka

Zázvor

Muškátový oriešok

Aký je postup prípravy jablkovej bábovky s mandľovým mliekom?

1. Do veľkej misky si dáme múku, škoricu, chia semienka, muškátový oriešok, zázvor a brusnice s hrozienkami.

2. Žĺtka si zmiešame s kokosovým cukrom a pridáme do zmesi múky. Následne si nastrúhame jablká a premiešame s múkou.

3. Pridáme kypriaci prášok, olej a mandľové mlieko. Nakoniec si z bielkov vyšaľháme sneh a jemne vmiešame do cesta.

4. Bábovkovú formu si potrieme kokosovým olejom a špaldovou múkou alebo sušeným kokosom.

5. Pečieme pri 180 °C cca 35 – 40 minút.

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár