Chcelo by to niečo osviežujúce, lahodné a pritom povzbudzujúce. Ľadová káva je skvelá voľba. A Cold brew možno ešte o jednu kocku ľadu lepšia. Frostino je zase lepšia o šľahačkovú čiapku. Tak akú kávu si dať? Predsa všetky! … leto bude totiž dlhé a horúce. Tak do toho!

Frostino – letná pecka so šľahačkou

Pokiaľ preferujete ľadové nápoje s kávou zo zmesi Mocha Italia, budete nadšení z týchto kávových variantov – Frostino slaný karamel podávame so šľahačkou a posypaný chrumkavými karamelovými kúskami, Frostino oriešok a čokoláda so šľahačkou ozdobenou kakaom a nekávové Frostino jahoda zdobené šľahačkou s kúskami sušených jahôd.

Základom prvých dvoch Frostin je espresso, čerstvé mlieko s rozmixovaným ľadom a príchuť. Frostino jahoda vás osvieži vychladnutým jahodovým pyré s jahodovou príchuťou, ale kávu v ňom nehľadajte.

Všetky Frostina sú dozdobené vysokou porciou šľahačky s rôznou posýpkou. Najväčším problémom tak asi bude, ako tú dobrotu vypiť. Piť slamkou z dna?

Šľahačka ako prvá? Alebo dáte prednosť zmiešaniu? Frostino je plné prekvapení, rovnako ako leto. Užite si ho do poslednej kvapky.

Cold brew – naozaj studená káva!

Keď sa pripravuje Cold brew, neprechádza káva kávovarom a ani sa nezalieva horúcou vodou. Cold brew je totiž káva máčaná za studena. Namiesto rozpúšťania v horúcej vode hrá hlavnú rolu dlhá doba lúhovania. Ako prebieha príprava Cold brew v Costa Coffee? Stredne namletú 100 % kolumbijskú kávu v papierovom filtri vložíme do veľkej nádoby s vodou a necháme lúhovať celých dvadsať hodín. Potom ju prefiltrujeme a silný koncentrát vychladíme. Myslíte si, že nespoznáte rozdiel v chuti oproti klasicky pripravenej káve? Určite spoznáte.

Cold brew má nižšiu kyslosť a vyšší obsah kofeínu, čo sa prejavuje na jemnejšej a sladšej chuti. Máte radi jahody, marakuju alebo „čistú“ chuť kávy? Pre milovníkov čistej chuti je pripravené Cold brew iba s ľadom, na prianie ho môžete dostať aj s mliekom. Pokiaľ ste fanúšikom ochutených kávových nápojov, potom si určite pochutíte na jahodovom Cold brew. Baristi kávu zmiešajú v shakeri s jahodovým pyré a ľadom, prelejú ju cez ľad a podávajú ozdobenú kúskami sušených jahôd. Chuťovo zaujímavé je tiež marakujové Cold brew. Pripravuje sa rovnako ako jahodový variant, ale s marakujovým pyré a plátkom citrónu.

Príďte si vychutnať Frostino, Cold brew alebo niečo sladké do kaviarne Costa Coffee

Pridaj komentár