Oživte svoje tohtoročné Vianoce napríklad aj v kuchyni. Novým receptom môžete príjemne potešiť nielen vašich najbližších, ale i rôzne návštevy či susedov. Perníčky k Vianociam proste patria. Uvažovali ste už nad tým, že by ste ich tento rok spravili trochu inak?

Vyskúšajte ich v novej kombinácii tak, ako sme to urobili aj my. S jogurtom a čokoládovou plevou dostanú perníčky zasa inú chuť. Jogurtové perníčky s čokoládovou polevou si zamilujete a možno sa stanú vašou novou vianočnou tradíciou. Tak poďme na to …

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 6
Čo budeme potrebovať?
Na perníčky:
175g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
100 g cukru
20 g žĺtok
60 g vajec
15 g medu
5 g perníkového korenia
20 g oleja
5 g jedlej sódy
300 g hladkej múky
Čokoládová poleva:
100 g kvalitnej čokolády
10 g kokosového oleja
Cukrová poleva:
50 g cukru múčky
20 g bielok
10 g citrónovej šťavy
Postup prípravy:
- V miske zmiešame cukor a med, pridáme jogurt, korenie a olej.
- Poriadne premiešame a postupne pridávame aj preosiatu múku s jedlou sódou.
- Z pripravenej zmesi vypracujeme cesto.
- Pripravíme si misku s vodou a plechy s papierom na pečenie. Vždy si namočíme lyžičku do vody a tou potom naberieme kúsky cesta. Vytvárame malé kôpky na plech.
- Pečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút.
- Čokoládová poleva: Čokoládu s kokosovým olejom necháme rozpustiť a dôkladne zmiešame.
- Cukrová poleva: Všetko zmiešame dokopy a vytvoríme hladkú polevu.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR