Celkový čas: 45 minút
Príprava šalátu: 25 minút
Množstvo: 4
Náročnosť:*
Vegánske raw lasagne so špenátovo-orechovým pestom a kešu syrom
Ingrediencie:
1 stredná cuketa, nakrájaná pozdĺžne na tenké plátky
1 paradajka, nakrájaná na tenké plátky
paradajková omáčka
špenátovo-orechové pesto
kešu syr
kešu orechy na dozdobenie
lístky čerstvej bazalky
Paradajková omáčka:
1 strúčik cesnaku
1 hrnček sušených paradajok, namočených vo vode
1/4 hrnčeka olivového oleja
šťava z 1/2 citróna
4 datle, vykôstkované a namočené do zmäknutia
2 PL vody (v prípade potreby)
1 ČL talianskeho korenia
1. V kuchynskom robote najemno nasekáme cesnak.
2. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne premixujeme, aby nám vznikla hladká hmota.
Špenátovo-orechové pesto
2 strúčiky cesnaku
3 hrnčeky špenátu
1/3 hrnčeka olivového oleja
1/2 hrnčeka vlašských orechov, namočené aspoň 6 hodín, prepláchnuté a osušené
šťava z 1/2 citróna
1. V kuchynskom robote nasekáme cesnak najemno.
2. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne premixujeme, kým nám nevznikne stredne hustá hmota (pasta).
Kešu syr:
3/4 hrnčeka kešu orechov, namočené cez noc, osušené
1 strúčik cesnaku
1 PL citrónovej šťavy
štipka himalájskej soli a korenie
1. Všetky prísady vložíme do kuchynského robota a mixujeme dokým nám nevznikne hrudkovitá hmota (konzistencie približne ako cottage cheese). V prípade potreby pridáme vodu.
Postup:
1. Na pripravený tanier dáme plátok cukety, naň rovnomerne navrstvíme paradajkovú omáčku, plátky čerstvých paradajok a kešu syr.
2. Na vrch uložíme opäť plátok cukety, ktorý pokryjeme pestom.
3. Prekryjeme ďalším plátkom cukety, posypeme orechovým pestom a nakoniec preložíme plátkami čerstvých paradajok.
4. Vrstvenie ukončíme plátkom cukety, na ktorý dáme paradajkovú omáčku, kešu syr, špenátové pesto a povrch posypeme nasekanými kešu orechmi.
5. Vegánske raw lasagne skladujeme v chladničke a pred podávaním posypeme čerstvou bazalkou a nasekanými kešu orechami.
[Lenka/rawmazing.com]