Vegánske raw lasagne so špenátovo-orechovým pestom a kešu syrom

124
Vegánske raw lasagne so špenátovo-orechovým pestom a kešu syrom

 

Celkový čas: 45 minút

Príprava šalátu: 25 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

 

 

Vegánske raw lasagne so špenátovo-orechovým pestom a kešu syrom

veganske_raw_lasagne_mmahazin1

Ingrediencie:

1 stredná cuketa, nakrájaná pozdĺžne na tenké plátky

1 paradajka, nakrájaná na tenké plátky

paradajková omáčka

špenátovo-orechové pesto

kešu syr

kešu orechy na dozdobenie

lístky čerstvej bazalky

 

Paradajková omáčka:

1 strúčik cesnaku

1 hrnček sušených paradajok, namočených vo vode

1/4 hrnčeka olivového oleja

šťava z 1/2 citróna

4 datle, vykôstkované a namočené do zmäknutia

2 PL vody (v prípade potreby)

1 ČL talianskeho korenia

 

1. V kuchynskom robote najemno nasekáme cesnak.

2. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne premixujeme, aby nám vznikla hladká hmota.

 

Špenátovo-orechové pesto

2 strúčiky cesnaku

3 hrnčeky špenátu

1/3 hrnčeka olivového oleja

1/2 hrnčeka vlašských orechov, namočené aspoň 6 hodín, prepláchnuté a osušené

šťava z 1/2 citróna

 

1. V kuchynskom robote nasekáme cesnak najemno.

2. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne premixujeme, kým nám nevznikne stredne hustá hmota (pasta).

Kešu syr:

3/4 hrnčeka kešu orechov, namočené cez noc, osušené

1 strúčik cesnaku

1 PL citrónovej šťavy

štipka himalájskej soli a korenie

 

1. Všetky prísady vložíme do kuchynského robota a mixujeme dokým nám nevznikne hrudkovitá hmota (konzistencie približne ako cottage cheese). V prípade potreby pridáme vodu.

 

Postup:

1. Na pripravený tanier dáme plátok cukety, naň rovnomerne navrstvíme paradajkovú omáčku, plátky čerstvých paradajok a kešu syr.

2. Na vrch uložíme opäť plátok cukety, ktorý pokryjeme pestom.

3. Prekryjeme ďalším plátkom cukety, posypeme orechovým pestom a nakoniec preložíme plátkami čerstvých paradajok.

4. Vrstvenie ukončíme plátkom cukety, na ktorý dáme paradajkovú omáčku, kešu syr, špenátové pesto a povrch posypeme nasekanými kešu orechmi.

5. Vegánske raw lasagne skladujeme v chladničke a pred podávaním posypeme čerstvou bazalkou a nasekanými kešu orechami.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár