Užitočné rady pred prípravou receptu: Rezervujte si viac ako hodinu na roztopenie kakaového masla. Pre zachovanie raw statusu receptu, môžete rozpustiť kakaové maslo a kokosové maslo na sporáku v nádobe s dvojitým dnom (varenie pomocou vody v spodnej nádoby). Nakrájajte kakaové maslo na malé kúsky, aby ste urýchlili topenie.

Množstvo: 40 koláčikov

Vegánske nepečené „Snehové raw guličky“ obaľované kokosom

snehove_rawgulicky_obalovane_kokosom_mmagazin2

Biela čokoládová poleva:

1 šálka roztopeného raw kakaového masla

½ šálky roztopeného kokosového masla

3 lyžice javorového sirupu (sirup v izbovej teplote)

10 kvapiek esenciálneho potravinárskeho mätového oleja alebo ½ lyžičky mätového extraktu

Postup:

1. Roztopte kakaové maslo a kokosové maslo v sušičke pri 118 °C. Tento krok môže trvať približne hodinu.

2. Vmiešajte javorový sirup a esenciálny olej mäty piepornej alebo mätový extrakt.

3. Zmes umiestnite bokom, zatiaľ čo budete pripravovať koláčiky (guličky).

snehove_rawgulicky_obalovane_kokosom_mmagazin

Koláčiky:

1 stredná repa (ošúpaná a nakrájaná na štvrtiny)

2 šálky mandlí

2 šálky sušeného a nesladeného kokosu

2 lyžice Chia semiačok

¼ šálky kakaového prášku

¼ až ½ šálky čistého javorového sirupu

15 kvapiek esenciálneho potravinárskeho mätového oleja alebo 1 a ½ lyžičky mätového extraktu

Postup:

1. Umiestnite mandle do kuchynského robota a mixujte do jemna, kým nevytvoríte mandľovú múku. Dávajte pozor, aby ste mandle nevymixovali príliš, pretože tak začnete prípravu mandľového masla! Vymixované mandle presuňte z mixéra do misy a umiestnite ju bokom.

2. Umiestnite sušený kokos do vysokorýchlostného mixéra alebo kuchynského robota. Mixujte, kým nevznikne jemný prášok. Pridajte mandľovú múku a zmiešajte.

3. Pridajte Chia semiačka a kakaový prášok. Zmiešajte.

4. Umiestnite kúsky repy do kuchynského robota a vymixujte do jemna.

5. Pridajte repu, javorový sirup a mätu do pripravenej suchej zmesi. Zmiešajte.

6. Zmes tvarujte do guličiek s priemerom cca 2,5 cm. Guličky rolujte, kým nevznikne kompaktné cesto.

7. Umiestnite guličky do mrazničky na 15 minút.

8. Kým sú guličky v mrazničke, môžete dať zmes kakaového masla do chladničky na max. 10 minút, kým sa začne zahusťovať. Zmes pozorne sledujte a častejšie vyšľahajte. Ak zmes príliš vychladne, môžete ju pre zmäkčenie umiestniť do sušičky.

snehove_rawgulicky_obalovane_kokosom_mmagazin1

Konečná príprava koláčikov:

1 a ½ šálky sušených, nesladených kokosových vločiek

zmes kakaového masla

pripravené koláčiky – guličky

Postup:

1. Vložte špáradlo do guličky. Ponorte do zmesi kakaového masla 2 – 3 krát, aby ste dosiahli požadovanú hrúbku povlaku.

2. Posypte kokosom.

3. Pomocou vidličky stiahnite guličku zo špáradla.

Pridaj komentár