Celkový čas: 8 hodín 15 minút
v prípade pečenia v rúre (no raw): 35 minút
Príprava: 15 minút
Množstvo: 12
Náročnosť: *
Vegánske čučoriedkovo-marhuľové raw cereálne tyčinky
Ingrediencie:
1/2 hrnčeka datlí, namočených do zmäknutia
1/3 hrnček žltých ľanových semienok
2 PL kokosového masla
1/4 hrnčeka javorového sirupu
1/2 hrnčeka mandlí
1/2 hrnčeka tekvicových semienok
1/4 hrnčeka chia semienok
1/2 hrnčeka organických raw drvených kakaových bôbov
1/2 hrnčeka organických sušených čučoriedok
1/2 hrnčeka sučených marhúľ, nasekaných
1/2 hrnčeka sušeného nesladeného kokosu, plátky (nie strúhaný)
1/2 hrnčeka raw ovsených vločiek
1/4 to 1/2 hrnčeka vody
Postup:
1. Datle, ľanové semienka, kokosové maslo, javorový sirup a mandle pomixujeme v kuchynskom robote, pokým nám nevznikne tuhá kašovitá hmota.
2. Pridáme zvyšné ingrediencie a opäť premixujeme. Podľa potreby pridáme vodu, aby sa nám všetky suroviny dobre spojili a vznikla nám dobre tvarovateľná hmota.
3. Pripravenú cereálnu hmotu rovnomerne roztlačíme na hrúbku palca do tvaru obdĺžnika a krájame na jednotlivé tyčinky.
4. Raw cereálne tyčinky sušíme v sušičke na 45 stupňov po dobu 8-12 hodín.
Tip: Ak si chceme skrátiť čas prípravy, môžeme tyčinky piecť v rúre pri teplote 160 stupňov približne 20 minút, avšak tento spôsob už nie je raw.
[Lenka/rawmazing.com]