Notice: Undefined property: stdClass::$share in /home/html/multi_152266/mmagazin.sk/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 59

Notice: Trying to get property of non-object in /home/html/multi_152266/mmagazin.sk/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 59

Aký by to bol víkend bez poriadnej maškrty. Maková torta je na to priam ako stvorená. Aj keď je mak surovina, ktorá naviac pripomína Vianoce, môžeme si ho v spojení s višňami a mascarpone dopriať ešte pred týmito krásnymi sviatkami. Ak chcete maškrtiť zdravo, mak nikdy nevynechajte – obsahuje veľa bielkovín, vláknin, tukov, železa, horčíka a predovšetkým vápnika, ktorého obsahuje viac ako mlieko či mliečne výrobky.

Už ste vyskúšali sviežu makovú tortu s višňami a mascarpone?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čo všetko budeme potrebovať: 

Na cesto:

300g maku

50g masla

4 vajcia

4pl kokosového cukru

150g smotany 14%

1 a 1/2 kypriaceho prášku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na vrch torty:

180g mascarpone

2pl smotany 14%

1čl vanilkového cukru

Na plnku: 

Višňový kompót

Džem (podľa chuti)

Čokoládu (podľa chuti)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aký je postup prípravy makovej torty?

1. Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom. K vymiešaným žĺtkom pridáme roztopené maslo, smotanu a postupne pridáme mak s kypriacim práškom.

2. Všetko poriadne mixujeme. Na záver jemne pridáme sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy a pečieme na 180°cca 20 minút. Cesto si však treba sledovať.

3. Necháme tortu vychladnúť a následne ju rozrežeme na polovicu. Spodok potrieme džemom (ja som použila s príchuťou lesných plodov) a pomixovaným višňovým kompótom zbaveného vody. Zakryjeme druhou polovičkou.

4. Pomiešame mascarpone so smotanou a vanilkovým cukrom. Touto zmesou potrieme vrch torty, nastrúhame čokoládu a posypeme trochou maku.

svieza_makova_torta_s_visnami_a_mascarpone_mmagazin5

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár