Veľkonočné sviatky nám už pomaly začínajú klopať na dvere. Sú s nimi spájané nielen krásne zvyky a jedinečná výzdoba, ale i množstvo neodolateľných dobrôt. Jednou z nich je napríklad i veľkonočný baranček, ktorého príprava je jednoduchšia, ako ste si možno mysleli.

K tejto dobrote budete potrebovať iba bežne dostupné suroviny a príprava vám potrvá iba 20 minút. Potešte svojich blízkych a skrášlite si svoj veľkonočný stôl jedným zo symbolov týchto nádherných sviatkov.

Aké prísady budeme na prípravu jedného barančeka potrebovať?

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 5 PL horúcej vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 zarovnanú KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 1 balíček Originál pudingu s vanilkovou arómou Dr. Oetker
  • 2 zarovnané KL citrónovej kôry (nastrúhaná z chemicky neošetreného citróna)
  • štipka soli

Na zdobenie:

  • 2 ks hrozienok (na očká)
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na barančeka

Príprava:

  • Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom, pridáme olej, horúcu vodu a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou a pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu, štipku soli a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.
  • Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnou časťou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 40 minút

  • Po upečení necháme baránka vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a hotového baránka pocukrujeme.

Pridaj komentár