Veľkonočné sviatky nám už pomaly začínajú klopať na dvere. Sú s nimi spájané nielen krásne zvyky a jedinečná výzdoba, ale i množstvo neodolateľných dobrôt. Jednou z nich je napríklad i veľkonočný baranček, ktorého príprava je jednoduchšia, ako ste si možno mysleli.

K tejto dobrote budete potrebovať iba bežne dostupné suroviny a príprava vám potrvá iba 20 minút. Potešte svojich blízkych a skrášlite si svoj veľkonočný stôl jedným zo symbolov týchto nádherných sviatkov.
Aké prísady budeme na prípravu jedného barančeka potrebovať?
Na cesto:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
- 5 PL horúcej vody
- 150 g polohrubej múky
- 1 zarovnanú KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 1 balíček Originál pudingu s vanilkovou arómou Dr. Oetker
- 2 zarovnané KL citrónovej kôry (nastrúhaná z chemicky neošetreného citróna)
- štipka soli
Na zdobenie:
- 2 ks hrozienok (na očká)
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
- formu na barančeka
Príprava:
- Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom, pridáme olej, horúcu vodu a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou a pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu, štipku soli a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.
- Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnou časťou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 40 minút
- Po upečení necháme baránka vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a hotového baránka pocukrujeme.