Len nedávno sme vám priniesli skvelý spôsob, ako si pripraviť zdravé a chutné jedlo z mrkvy tu. Dnes v mrkvovom trende ostaneme a to v podobe dezertu, ktorý určite nepatrí medzi tie najbežnejšie. Jeho netradičnú chuť si však určite zamilujete. Oživte si nedeľňajšie popoludnie mrkvovou tortou s mascarpone – tento výber určite neoľutujete!
Túto chuť si zamilujete! Ako chutí mrkvová torta s mascarpone krémom?
Čo všetko budeme potrebovať:
5 väčších mrkiev
2 poháre špaldovej hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
škoricu
muškátový oriešok
zázvor
citrónovú kôru
2pl trstinového cukru
3 vajcia
marhuľový džem
1 pohár kefírového mlieka
Na krém budeme potrebovať:
1 mascarpone
1 smotanu na šľahanie
1 vanilkový cukor
citrónovú kôru
Aký je postup prípravy mrkvovej torty s mascarpone krémom?
1. Do veľkej misky si nastrúhame mrkvu. Vyšľaháme si sneh z vaječných bielkov a následne vymiešame cukor so žĺtkami.
2. K nastrúhanej mrkve pridáme kypriaci prášok, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, citrónovú kôru a poriadne zamiešame, aby sa suroviny spojili.
3. Postupne pridávame do mrkvovej zmesi vyšľahané žĺtka a kefírové mlieko. Nakoniec pomaly vmiešame sneh. Pečieme na 180° 30 minút.
4. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a postupne pridávame do misky s mascarpone.
5. Nakoniec pridáme vanilkový cukor a citrónovú kôru. Ešte raz premiešame a krém máme hotový.
6. Po vychladnutí tortu rozrežeme na polovicu a potrieme ju marhuľovým džemom a 1/2 krému. Na vrch tortičky dáme druhú polovicu krému, nastrúhame mrkvu a ozdobíme zmesou orechov a hrozienok.
Dobrú chuť by Simi!