Len nedávno sme vám priniesli skvelý spôsob, ako si pripraviť zdravé a chutné jedlo z mrkvy tu. Dnes v mrkvovom trende ostaneme a to v podobe dezertu, ktorý určite nepatrí medzi tie najbežnejšie. Jeho netradičnú chuť si však určite zamilujete. Oživte si nedeľňajšie popoludnie mrkvovou tortou s mascarpone – tento výber určite neoľutujete!

Túto chuť si zamilujete! Ako chutí mrkvová torta s mascarpone krémom?

Čo všetko budeme potrebovať:

5 väčších mrkiev

2 poháre špaldovej hladkej múky

1 kypriaci prášok do pečiva

škoricu

muškátový oriešok

zázvor

citrónovú kôru

2pl trstinového cukru

3 vajcia

marhuľový džem

1 pohár kefírového mlieka

Na krém budeme potrebovať: 

1 mascarpone

1 smotanu na šľahanie

1 vanilkový cukor

citrónovú kôru

Aký je postup prípravy mrkvovej torty s mascarpone krémom?

1. Do veľkej misky si nastrúhame mrkvu. Vyšľaháme si sneh z vaječných bielkov a následne vymiešame cukor so žĺtkami.

2. K nastrúhanej mrkve pridáme kypriaci prášok, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, citrónovú kôru a poriadne zamiešame, aby sa suroviny spojili.

3. Postupne pridávame do mrkvovej zmesi vyšľahané žĺtka a kefírové mlieko. Nakoniec pomaly vmiešame sneh. Pečieme na 180° 30 minút.

4. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a postupne pridávame do misky s mascarpone.

5. Nakoniec pridáme vanilkový cukor a citrónovú kôru. Ešte raz premiešame a krém máme hotový.

6. Po vychladnutí tortu rozrežeme na polovicu a potrieme ju marhuľovým džemom a 1/2 krému. Na vrch tortičky dáme druhú polovicu krému, nastrúhame mrkvu a ozdobíme zmesou orechov a hrozienok.

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár