Raňajky sú skvelým začiatkom dňa väčšiny z nás a to dokonca aj počas víkendových dní či najobľúbenejších sviatkov v roku. Ak vám chýba inšpirácia a radi by ste ochutnali sviatočný pokrm, ktorým by ste si už ráno navodili pohodovú atmosféru, potom pre vás máme skvelý tip. Slané muffiny so slovenskými mäsovými výrobkami od lokálnych dodávateľov a farmárov sú totiž na raňajky ako stvorené. Neveríte? Ochutnajte ich napríklad aj takto …

Čo budeme na prípravu slaných raňajkových muffinov potrebovať?

1 Naša slovenská Oravská slanina

175 g hladkej múky

120 ml mlieka

3 PL jogurtu

1 strednú cibuľu

100 g nastrúhaného syra

2 vajíčka

1 čajovú lyžičku prášku do pečiva

1/2 čajovej lyžičky soli

50 g bryndze

Ako budeme postupovať?

  1. Na panvici si na troške oleja opražíme nadrobno nakrájanú slaninu.
  2. Pridáme cibuľu a opražíme.
  3. Necháme vychladnúť.
  4. V miske si zmiešame vajíčka, jogurt, mlieko a polovicu bryndze.
  5. Pridáme múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva.
  6. Na záver pridáme nastrúhaný syr a slaninku s cibuľkou.
  7. Premiešame a plníme muffinovu formu, ktorú vystelieme košíčkami.
  8. Na vrch každého muffinu dáme trošku bryndze.
  9. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Pridaj komentár