Raňajky sú skvelým začiatkom dňa väčšiny z nás a to dokonca aj počas víkendových dní či najobľúbenejších sviatkov v roku. Ak vám chýba inšpirácia a radi by ste ochutnali sviatočný pokrm, ktorým by ste si už ráno navodili pohodovú atmosféru, potom pre vás máme skvelý tip. Slané muffiny so slovenskými mäsovými výrobkami od lokálnych dodávateľov a farmárov sú totiž na raňajky ako stvorené. Neveríte? Ochutnajte ich napríklad aj takto …

Čo budeme na prípravu slaných raňajkových muffinov potrebovať?
1 Naša slovenská Oravská slanina
175 g hladkej múky
120 ml mlieka
3 PL jogurtu
1 strednú cibuľu
100 g nastrúhaného syra
2 vajíčka
1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky soli
50 g bryndze
Ako budeme postupovať?

- Na panvici si na troške oleja opražíme nadrobno nakrájanú slaninu.
- Pridáme cibuľu a opražíme.
- Necháme vychladnúť.
- V miske si zmiešame vajíčka, jogurt, mlieko a polovicu bryndze.
- Pridáme múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva.
- Na záver pridáme nastrúhaný syr a slaninku s cibuľkou.
- Premiešame a plníme muffinovu formu, ktorú vystelieme košíčkami.
- Na vrch každého muffinu dáme trošku bryndze.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.