Celkový čas: 12 hodín 45 minút
Príprava: 45 minút
Množstvo: 4-6
Náročnosť:*
Tekvicové raw rezance s krémovou hubovo-šalviovou omáčkou s bielym vínom
Ingrediencie:
Marinované huby:
4 hrnčeky húb, nakrájaných natenko
1/3 hrnčeka olivového oleja
1/4 hrnček omáčky nama shoyu
2 PL agávového sirupu alebo raw medu
Krémová hubovo-šalviová omáčka s bielym vínom:
1 hrnček kešu orechov, namočené počas noci v chladničke, opláchnuté a osušené
1/4 hrnčeka organického raw bieleho vína
1/3 hrnčeka vody
1 PL citrónovej šťavy
2 PL sušenej šalvie
Himalájskej soli a čierne korenie na dochutenie
2 hrnčeky marinovaných húb, odkvapkaných
Rezance z maslovej tekvice:
1 stredne veľká maslová tekvica, nastrúhaná na rezance
Himalájska soľ a korenie na dochutenie
Postup:
1. Huby očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
2. Všetky ingrediencie na marinádu okrem húb spolu zmiešame vo väčšej miske.
3. Do pripravenej marinády vložíme huby a necháme na noc marinovať v chladničke.
4. Do vysokorýchlostného mixéra dáme všetky ingrediencie na omáčku okrem húb a najemno rozmixujeme.
5. Do pripraveného základu na omáčku pridáme huby a dobre premiešame.
6. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nastrúhame na jemné rezance.
7. Jemne dochutíme soľou a korením
8. Rezance dáme na tanier, na vrch servírujeme krémovú hubovo-šalviovú omáčku.
9. Dozdobíme lístkami sušenej prípadne čerstvej šalvie.
[Lenka]