Celkový čas: 12 hodín 45 minút

Príprava: 45 minút

Množstvo: 4-6

Náročnosť:*

Tekvicové raw rezance s krémovou hubovo-šalviovou omáčkou s bielym vínom

raw_rezance_mmagazin1

Ingrediencie:

Marinované huby:

4 hrnčeky húb, nakrájaných natenko

1/3 hrnčeka olivového oleja

1/4 hrnček omáčky nama shoyu

2 PL agávového sirupu alebo raw medu

Krémová hubovo-šalviová omáčka s bielym vínom:

1 hrnček kešu orechov, namočené počas noci v chladničke, opláchnuté a osušené

1/4 hrnčeka organického raw bieleho vína

1/3 hrnčeka vody

1 PL citrónovej šťavy

2 PL sušenej šalvie

Himalájskej soli a čierne korenie na dochutenie

2 hrnčeky marinovaných húb, odkvapkaných

Rezance z maslovej tekvice:

1 stredne veľká maslová tekvica, nastrúhaná na rezance

Himalájska soľ a korenie na dochutenie

Postup:

1. Huby očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.

2. Všetky ingrediencie na marinádu okrem húb spolu zmiešame vo väčšej miske.

3. Do pripravenej marinády vložíme huby a necháme na noc marinovať v chladničke.

4. Do vysokorýchlostného mixéra dáme všetky ingrediencie na omáčku okrem húb a najemno rozmixujeme.

5. Do pripraveného základu na omáčku pridáme huby a dobre premiešame.

6. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nastrúhame na jemné rezance.

7. Jemne dochutíme soľou a korením

8. Rezance dáme na tanier, na vrch servírujeme krémovú hubovo-šalviovú omáčku.

9. Dozdobíme lístkami sušenej prípadne čerstvej šalvie.

[Lenka]

Pridaj komentár