V balíčku sa najčastejšie nachádza darček, ktorý s nedočkavosťou otvárame. Možno trošku netradične, sa z balíčka vie otvoriť aj chutné jedlo. To si ale treba najprv pripraviť. A práve preto vám dnes prinášame recept na pochúťku, ktorej príprava vám nezaberie viac ako 60 minút.
Čo budeme na prípravu 4 porcií sumčeka pečeného v balíčku potrebovať?
- 800 g filet sumčeka bez kože
- Soľ
- Korenie
- Citrónovú šťavu
- Čerstvý koriander
- 500 g zemiakov
- 250 g cukety
- 250 g cherry paradajok
- Lyžičku sušeného oregana
- 1 lyžicu olivového oleja
- Papier na pečenie
Ako budeme postupovať?
- Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cuketu a paradajky taktiež nakrájame.
- Vo väčšej miske zmiešame zeleninu, osolíme ju, pridáme lyžicu olivového oleja, sušené oregano a nasekaný čerstvý koriander. Túto zmes premiešame a necháme chvíľu postáť, aby cuketa a paradajky pustili šťavu.
- Sumčeka opláchneme, nakrájame na 4 kusy, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme ho.
- Pripravíme si baliaci papier, z ktorého odrežeme 4 obdĺžniky a taktiež zapekaciu misu, kam budeme balíčky ukladať.
- Na dno každého papiera lyžicou ukladáme zeleninu a to bez šťavy, ktorá sa nám vytvorila. Na vrch uložíme kúsok ryby.
- Na rybu položíme stonky čerstvého koriandra a takto pripravené balíčky zaviažeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 35 – 40 minút.
Zdroj: Zrodené v EÚ