V balíčku sa najčastejšie nachádza darček, ktorý s nedočkavosťou otvárame. Možno trošku netradične, sa z balíčka vie otvoriť aj chutné jedlo. To si ale treba najprv pripraviť. A práve preto vám dnes prinášame recept na pochúťku, ktorej príprava vám nezaberie viac ako 60 minút.

Čo budeme na prípravu 4 porcií sumčeka pečeného v balíčku potrebovať?

  • 800 g filet sumčeka bez kože
  • Soľ
  • Korenie
  • Citrónovú šťavu
  • Čerstvý koriander
  • 500 g zemiakov
  • 250 g cukety
  • 250 g cherry paradajok
  • Lyžičku sušeného oregana
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • Papier na pečenie

Ako budeme postupovať?

  1. Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cuketu a paradajky taktiež nakrájame.
  2. Vo väčšej miske zmiešame zeleninu, osolíme ju, pridáme lyžicu olivového oleja, sušené oregano a nasekaný čerstvý koriander. Túto zmes premiešame a necháme chvíľu postáť, aby cuketa a paradajky pustili šťavu.
  3. Sumčeka opláchneme, nakrájame na 4 kusy, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme ho.
  4. Pripravíme si baliaci papier, z ktorého odrežeme 4 obdĺžniky a taktiež zapekaciu misu, kam budeme balíčky ukladať.
  5. Na dno každého papiera lyžicou ukladáme zeleninu a to bez šťavy, ktorá sa nám vytvorila. Na vrch uložíme kúsok ryby.
  6. Na rybu položíme stonky čerstvého koriandra a takto pripravené balíčky zaviažeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 35 – 40 minút.

Zdroj: Zrodené v EÚ

Pridaj komentár