Stravovať sa zdravo, diétne a s ohľadom na udržanie štíhlej postavy, je vlastne veľmi jednoduché. Jediné, čo treba urobiť, je vymeniť jedlá plné nezdravého cukru, za nízkosacharidové potraviny. Pozor však aj na správny výber tukov a jeho množstvo. Aj to môže byť príčinou, prečo idú kilá hore alebo prečo váha stagnuje.

Slaný koláč sa výborne hodí ako ľahký obed alebo večera. Vydrží tiež pomerne dlho čerstvý. Môžete si ho preto pripraviť aj vopred. Potom stačí len zohriať a doplniť malým šalátom s obľúbeným nízkosacharidovým dresingom.

Čo budeme na prípravu špenátového Quiche potrebovať?

Cesto:

  • sypká zmes na KetoMix proteínové žemle,
  • mandľová múka,
  • bielok,
  • soľ.

Náplň:

  • cibuľu nakrájanú nadrobno,
  • pár prelisovaných strúčikov cesnaku,
  • špenát,
  • cherry paradajky pokrájané na polovičky,
  • odtučnený tvaroh,
  • bielok,
  • mandľový nápoj bez sacharidov,
  • tymian,
  • horčicu bez cukru,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • repkový olej.

Ako budeme postupovať?

  1. Rúru rozpáľte na 170 stupňov.
  2. Zmiešaním všetkých surovín pripravte cesto.
  3. Ak bude príliš drobivé, môžete pridať po lyžičkách studenú vodu.
  4. Zabaľte do fólie a dajte odležať do chladničky aspoň na 20 minút.
  5. Cesto rozvaľkajte medzi dvoma papiermi na pečenie.
  6. Pripravte placky a presuňte do malej formy.
  7. Prstami upravte okraje.
  8. Spodok cesta poprepichujte vidličkou.
  9. Pečte asi 10 minút.
  10. Na panvici na lyžičke oleja orestujte cibuľku.
  11. Pridajte špenát, cesnak a tymian, a restujte pár minút.
  12. Po restovaní odložte panvicu bokom.
  13. V miske rozšľahajte tvaroh, bielok, mandľový nápoj, horčicu, soľ a korenie.
  14. Na upečený korpus rovnomerne rozprestrite orestovanú zmes a zalejte zmesou z misky.
  15. Navrch dajte kúsky paradajok.
  16. Pečte v rúre rozohriatej na 170 stupňov asi 20 minút.

Pridaj komentár