Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: približne 20 minút

Čo budeme na 1 veniec potrebovať?

Na cesto:

  • 1 balenie Buchty Dr. Oetker
  • soľ
  • provensálske korenie podľa chuti
  • 260 ml vlažnej vody
  • 120 ml oleja
  • 20 – 25 minipárkov
  • tvrdý syr
  • 1 vajce

Na dozdobenie:

  • kečup
  • sezamové semienka
  • 100 g majonézy
  • 1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker
  • 2 strúčiky cesnaku

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta pripravíme zmes s droždím, soľou, korením, vodou a olejom podľa návodu na obale.
  2. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme asi na 30 – 40 rovnakých dielov.
  4. Z každého dielu vytvoríme placku, do ktorej zabalíme kúsok párku alebo tvrdého syra.
  5. Poukladáme tesne vedľa do seba do tvaru venca na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou štetca alebo pierka potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami.
  6. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:        190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Plynová rúra:           stupeň 3

Čas pečenia:      asi 30 minút

  • Veniec necháme vychladnúť.
  • Do mištičiek pripravíme kečup.
  • Cesnak olúpeme a roztlačíme lisom na cesnak.
  • Majonézu zmiešame s Creme VEGA a cesnakom, prípadne dochutíme korením a podávame.

Pridaj komentár