Domáci koláč na zimné dni – Sharlotka s jablunkami

242
Domáci koláč na zimné dni - Sharlotka s jablunkami 2

Celkový čas: 1 hodina 40 minút

Príprava: 40 minút

Pečenie: 1 hodina

Množstvo: 8 porcií

Náročnosť: *

 

 

 

Sharlotka s jablunkami

sharlotka_mmagazin1

Ingrediencie:

kokosový olej na vymastenie formy

6 veľkých jabĺk

3 veľké vajíčka

200g trstinového cukru

1 ČL vanilkového extraktu

125g špaldovej múky

mletá škorica, na posypanie hotového koláča

práškový cukor, na posypanie hotového koláča

Postup:

1. Rúru si predhrejeme na 180°C. Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme kokosovým olejom ako aj strany tortovej formy.

2. Jablká dôkladne umyjeme a ošúpeme. Potom jablká očistíme od jadra a pokrájame na malé kúsky. Polovičku jablka rozdelíme na 4 časti, ktoré rozkrájame na cca 0,5cm kúsky.

3. Vo veľkej miske si pripravíme cesto. Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým extraktom. Postupne pridávame múku. Zatiaľ si pripravíme sneh z bielkov, ktorý potom opatrne vmiešame do tuhého cesta.

4. Jablká vsypeme do formy a zalejeme ich cestom, ktoré rovnomerne rozotrieme po povrchu, aby pokrylo všetky jablká. (Časti jabĺk môžu trčať von.)

5. Koláč pečieme v predhriatej rúre 1 hodinu. Hotový koláč necháme vychladnúť zhruba 10 minút a vyklopíme ho z formy.

6. Koláč servírujeme posypaný škoricou a práškovým cukrom. (tip: na podávanie je vhodný i biely jogurt, domáca šľahačka alebo vanilková zmrzlina)

[Denisa Košarišťanová/smittenkitchen.com]

Pridaj komentár