Celkový čas: 40 min

Príprava: 15 min

Pečenie: 25 min

Množstvo: 12 porcií

Náročnosť: *

Simple and healthy dessert for every day

schiacciata alla fiorentinaIngrediencie:

250g hladkej múky

200g cukru

1,5 polievkovej lyžice kypriaceho prášku

nastrúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča

3 veľké vajíčka

125ml horúceho mlieka

4 polievkové lyžice rastlinného oleja (tip: kokosový bio olej)

práškový cukor na servírovanie (tip: práškový cukor zmiešajte pred použitím s vanilkovým cukrom)

Postup:

1. Predhrejeme si rúru na 180ºC. Omastíme si pekáč alebo tortovú formu, ktorú následne vysypeme hladkou múkou. (Toto množstvo nie je uvedené v ingredienciách).

2. Múku, cukor, kypriaci prášok, pomarančovú kôru a šťavu, vajcia, mlieko a olej spolu vyšľaháme ručným mixérom, kým nám nevznikne krásna cestová masa. (Šľaháme zhruba 3-4 minúty).

3. Takto pripravené cesto vlejeme do formy/ pekáča a pečieme okolo 25 minút. Koláč otestujeme špáradlom, ktorým prepichneme koláč presne uprostred. Ak špáradlo vytiahneme čisté, bez prichyteného cesta, koláč je hotový.

4. Koláč necháme vychladnúť na 30 minút. Podávame posypaný práškovým cukrom na vrchu a s čerstvo nakrájanými mesiačikmi pomaranča. Koláč môžeme dozdobiť lístkami čerstvej mäty. (tip: koláč je možné servírovať i s kopčekom pravej talianskej vanilkovej zmrzliny)

[Denisa Košarišťanová]

Pridaj komentár