Na bábovku môžeme byť právom hrdý a dokonca ju aj považovať za sladké pečivo, ktoré je pre nás typické, nakoľko ho okrem Slovenska nájdete len v Česku, Poľsku a južnom Nemecku, kde je známa pod názvom Gugelhupf. Dnešný recept je určený nie...
Celkový čas: 30 minút Príprava: 10 minút Množstvo: 4 Náročnosť:* Tekvicové raw rezance s karí omáčkou a špenátom Ingrediencie: 1 stredne veľká maslová tekvica, nakrájaná/nastrúhaná na rezance 1 jarná cibuľka 1/2 hrnčeka ríbezlí 1/2 hrnčeka kešu orechov, nahrubo nasekané   Karí omáčka: 1 hrnček kešu orechov, namočené do mäkka, opláchnuté a...
Celkový čas: 1 hodina 40 minút Príprava: 40 minút Pečenie: 1 hodina Množstvo: 8 porcií Náročnosť: *       Sharlotka s jablunkami Ingrediencie: kokosový olej na vymastenie formy 6 veľkých jabĺk 3 veľké vajíčka 200g trstinového cukru 1 ČL vanilkového extraktu 125g špaldovej múky mletá škorica, na posypanie hotového koláča práškový cukor, na posypanie hotového...
Poznáte najznámejší a najvýznamnejší zdroj vápnika? Mak siaty je jeho bohatým zdrojom, obsahuje ho 12 násobne viac, ako kravské mlieko, ale aj iných potrebných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. 100 gramov zrelého maku siateho obsahuje: 41,56 g tukov, 28,13...
  Celkový čas: 1 hodina Príprava: 15 minút Množstvo: 24 kusov Náročnosť: *     Citrónovo-levanduľové čajové raw cookies Ingrediencie: 3 hrnčeky kešu múky 1/2 hrnčeka mandľovej múky 2 PL levanduľových kvetov 2 PL citrónovej šťavy 2 PL citrónovej kôry 1/2 ČL vanilky, prípadne vanilkového extraktu (nie je nevyhnutné) 2 PL kokosového oleja, roztopeného 2...
  Celkový čas: 40 minút Príprava: 10 minút Množstvo: 4 porcie Náročnosť: *     Mandľové raw pâté s černicami a mangom Ingrediencie: 1 šálka mandlí (mandle namočené cez noc, potom opláchnuté a vysušené) 1/2 šálky píniových orieškov 2 strúčiky cesnaku 1 limetka, šťava a kôra 1/2 lyžičky himalájskej soli 1/3 šálky vody 1/2 červenej papriky...
Prinášame vám sladkú maškrtu, ktorá je bez použitia cukru a navyše s bohatou nutričnou hodnotou vďaka sušeným morušiam a arašidom. V prípade, že Vám arašidy príliš „nevoňajú“ nezúfajte hneď v úvode. Môžete ich pokojne zameniť za iné oriešky či semienka. Kombinácia moruše a arašidov...
Chuť hľuzoviek je naozaj skvelá a špecifická. Odborníci ju dokonca považujú za piatu chuť. Aj v tomto recepte dodávajú hľuzovky jedinečnú arómu a chuť vegánskemu syru, pažítke, figám či kokosovej slanine. Je pravdepodobné, že pri príprave receptu vám ostane prebytok niektorých ingrediencií,...
  Celkový čas: 5 hodín Príprava: 30 minút Množstvo: 8-10 Náročnosť: *     Ľadová čokoládovo-oriešková espresso raw torta Ingrediencie: Korpus: 1/2 hrnčeka mandlí 1/2 hrnčeka kakaového prášku 4 datle, namočené do úplného zmäknutia   1. Všetky ingrediencie na korpus dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes. 2. Zmes...
Celkový čas: 1 hodina Príprava: 30 minút Pečenie: cca 30 minút Množstvo: záleží od veľkosti nakrájaných kúskov (1 plech) Náročnosť:* Maďarský Jókai szelet Ingrediencie: Cesto: 300 g hladkej múky 200 g masla, izbovej teploty 100 g práškového cukru 1 ČL vanilkového extraktu / 20 g vanilkového cukru 1 veľké vajíčko Plnka1: domáci malinový...
- Reklama -

Najčítanejšie tento týždeň

- Reklama -

Najnovšie

- Reklama -