Celkový čas: 30 minút Príprava: 10 minút Pečenie: 20 minút Množstvo: 6-8 placiek Náročnosť: **       Zdravé americké burgre - Vegánske burgre s avokádom Ingrediencie: 1 stredne veľký sladký zemiak, upečený v šupke, neskôr ošúpaný 500g uvarených bielych fazuliek ½ hrnčeka bielej cibuľky, pokrájaná na plátky 2-3 PL tahini ¾ ČL jablčného octu 1 ČL mletého...
  Prečo máme radi tekvicové semienka? Sú výborným zdrojom horčíka, ktorý je dôležitý pre srdcovú činnosť. Obsahujú dôležité omega-3 mastné kyseliny. Sú dobrým zdrojom zinku. Zinok je dôležitý pre rast buniek a imunitu. Pôsobia protizápalovo, anti-diabeticky a obsahujú tryptofán, ktorý...
Viete, že na lievancoch si pochutili už starovekí Gréci? Veru, raňajkovú dobrotu, ktorú vtedy nazývali „pekáč“, pripravovali z pšeničnej múky, olivového oleja, medu a kyslého mlieka. Ak vás však 2500 rokov stará receptúra neoslovila, skúste tú o niečo modernejšiu, ktorú vám prinášame...
  Celkový čas: 40 minút Príprava: 10 minút Množstvo: 4 porcie Náročnosť: *     Mandľové raw pâté s černicami a mangom Ingrediencie: 1 šálka mandlí (mandle namočené cez noc, potom opláchnuté a vysušené) 1/2 šálky píniových orieškov 2 strúčiky cesnaku 1 limetka, šťava a kôra 1/2 lyžičky himalájskej soli 1/3 šálky vody 1/2 červenej papriky...
  Celkový čas: 40 minút Príprava: 20 minút Množstvo: ľubovoľné množstvo Náročnosť: *   Kakaové energetické raw tyčinky so sušenými čerešňami Tyčinky: 1 šálka mandľového masla 6 datlí (zmäkčené a nasekané) 1/4 šálky vody (môžete použiť aj nasiaknutú vodu z datlí) 1/4 šálky kakaa 1 lyžička škorice 3 polievkové lyžice javorového sirupu alebo...
S projektom Zrodené v EÚ a v spolupráci s kuchárom Petrom Cvanom, vás vítame na druhej zastávke na kulinárskej tour po Európe. Po Českej republike nás dnešné chute zavedú do preslávenej talianskej kuchyne, ktorá patrí medzi tie najospevovanejšie na svete. Taliansko...
  Hneď na úvod by sme vás chceli upozorniť, že tento recept nie je 100 % raw, keďže časť receptu je varená. Aj napriek tomu je jedlo veľmi výživné a chutné. Magická na tomto recepte je kombinácia cíceru a sladkých zemiakov, ktoré...
Ratatuille 2

Ratatuille

Celkový čas: 1,5 hod Príprava: 30 min Varenie: 60 min Množstvo: záleží od servírovania (hlavné jedno/príloha) a veľkosti zapekacej misy Náročnosť:** Healthy-Fresh-Delicious Ingrediencie: 1 šálka paradajkového pyré alebo sterilizovaných paradajok, ktoré pokrájame na kúsky 1 žervená paprika, pokrájaná na prúžky a orestovaná 1 cibuľa, pokrájaná 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na...
V novšej histórii je mak siaty považovaný za typickú slovanskú, ale i slovenskú plodinu. Mak sa stal neodmysliteľnou súčasťou jedálneho lístka a zohráva dôležitú úlohu aj pri rôznych ľudových zvykoch ako symbol bohatstva a hojnosti. Nevieme si bez neho...
Vitajte na neobyčajnej ceste po Európe, počas ktorej môžete ochutnať tie najjedinečnejšie kuchyne a ich nezameniteľné chute. S projektom Zrodené v EÚ a v spolupráci s kuchárom Petrom Cvanom, vás pozývame ochutnávať tradičné pokrmy z rôznych kútov starého kontinentu.
- Reklama -

Najčítanejšie tento týždeň

- Reklama -

Najnovšie

- Reklama -