Mak je v našej ľudovej slovesnosti symbolom bohatstva a hojnosti. Jeho bohatstvo spočíva aj v jeho nutričnom zložení, keďže je bohatým zdrojom predovšetkým bielkovín, vláknin a tukov. Je významným zdrojom vitamínu E, železa, horčíka a na vápnik je bohatý viac ako mlieko či mliečne...
Pripraviť dokonalý cheesecake nie je ani zďaleka tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Šikovné ruky, trpezlivosť a kvalitné ingrediencie sú však istou zárukou prípravy tejto sladkej dobroty. Ak ste si naň spravili chuť ešte dnes, pripravte si dezertný...
Hovoríte si, francúzske zemiaky na vegetariánsky spôsob? Dá sa to bez mäsa aj klobásy! Niežeby som bola vegetariánka to vôbec nie, ale francúzske zemiaky s mäsom mi príliš nechutia. Tak vám dnešný deň prinášam recept s mojou verziou francúzskych zemiakov....
Celkový čas: 1 hodina 5 minút Príprava: 15 minút Pečenie: 45 - 50 minút Množstvo: 8 - 10 porcií Náročnosť: *     Zdravý grécky jogurtovo-citrónový koláč s makom Ingrediencie:                           1½ hrnčeka bielej celozrnnej múky 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva ¼ ČL soli ¾ hrnčeka cukru jemne nastrúhanú kôru z jedného...
Týmto chutným špaldovým perníkom sa doma u Simonky Škodovej v kuchyni spustilo vianočné pečenie. Prvá adventná nedeľa so sebou prináša túto zdravú dobrotu. Tak teda veríme, že sa Vám tento recept bude páčiť rovnako ako aj Simonke. Je veľmi...
  Celkový čas : 6 hodín Príprava: 40 minút Množstvo: 8 porcií Náročnosť: *   Ovocné raw koláčiky z fíg, zázvoru a hrušiek Korpus: 1 šálka mandlí (namočené aspoň 6 hodín, vysušené a opláchnuté) ¼ šálky vysušených misionárskych fíg Postup: 1. Umiestnite mandle do kuchynského robota a kvalitne do jemna ich nasekajte. 2. Pridajte figy a mixujte,...
  Celkový čas: 50 minút Príprava: 25 minút Množstvo: 4 porcie Náročnosť:*   Ryža so sladko-kyslou raw omáčkou a ananásom Ingrediencie na ryžu: 2 šálky varenej čiernej ryže 2 šálky ananásu (nakrájaný na kocky) 1/2 červenej papriky (nakrájaná na kocky) 1 pohár snehového hrachu (Pisum sativum macrocarpon; pestovaný hrach s plochými jedlými...
Celkový čas: 1 hodina, 20 minút Príprava: 10 minút Varenie: 1 hodina, 10 minút Množstvo: 4 porcie Náročnosť:* Zimná fazuľovo-mangoldová polievka na švajčiarsky štýl Ingrediencie: 4 hrnčeky zeleninového alebo kuracieho vývaru 1 1/3 hrnčeka sušenej hnedej fazule ¼ hrnčeka olivového oleja 1 cibuľa, pokrájaná 4 cesnakové strúčky, pokrájané nadrobno ½ kg...
Chuť hľuzoviek je naozaj skvelá a špecifická. Odborníci ju dokonca považujú za piatu chuť. Aj v tomto recepte dodávajú hľuzovky jedinečnú arómu a chuť vegánskemu syru, pažítke, figám či kokosovej slanine. Je pravdepodobné, že pri príprave receptu vám ostane prebytok niektorých ingrediencií,...
    Prinášame vám nielen chutný, ale aj zdravý recept, keďže tekvica je bohatým zdrojom vitamínu A, betakaroténu a vlákniny. Navyše draslík, ktorý je dôležitý pre srdce, je v tekvici obsiahnutý viac ako v banánoch!     Tekvicový raw likér so škoricou a lieskovými orechmi Ingrediencie: 3 šálky mlieka z...
- Reklama -

Najčítanejšie tento týždeň

- Reklama -

Najnovšie

- Reklama -