Raw šalát z naklíčenej červenej šošovice s kari omáčkou a kelom

737
Raw šalát z naklíčenej červenej šošovice s kari omáčkou a kelom

Celkový čas: 15 minút

Príprava šalátu: 15 minút

Príprava naklíčenej šošovice: 2 dni a 15 hodín

(tip: použiť môžete i kúpenú naklíčenú šošovicu, aby ste si ušetrili čas)

Množstvo: 4 porcie

Náročnosť:*

Raw šalát z naklíčenej červenej šošovice s kari omáčkou a kelom

raw_salat_mmagazin

Ingrediencie:

1 hrnček červenej šošovice, naklíčená (doma pripravená alebo kúpená)

1 hrnček kokosovej dužiny z mladého thajského kokosového orecha

1/2 hrnčeka kokosovej vody z mladého thajského kokosového orecha

1 strúčik cesnaku

2 ČL citrónovej šťavy

1/2 ČL omáčky nama shoyu (alebo klasickej sójovej omáčky, podľa chuti)

1 1/2 ČL sladkého kari

2 ČL kokosového cukru alebo sladidla

1 PL olivového oleja

himalájska soľ na dochutenie

1 stredne veľká viazanička kučeravého kelu

1 PL olivového oleja

citrónové šťava podľa chuti

štipka himalájskej soli

čierne korenie

1 stredne veľká paradajka, nasekaná

1/3 hrnčeka nakrájanej zelenej cibuľky (prípadne póru)

1/2 hrnčeka nasekaných kešu orieškov

 

Domáca príprava naklíčenej šošovice:

Semená namočíme na 10 – 15 hodín do čistej filtrovanej vody. Vodu potom vylejeme a semená poriadne prepláchneme a dáme do naklíčovacej misky. Preplachujeme 3x denne počas celej doby klíčenia. Klíčiť trvá približne dva dni.

 

Postup:

1. Vo vysokorýchlostnom mixéri spolu rozmixujeme kokosovú dužinu, kokosovú vody, cesnak, citrónovú šťavu, omáčku nama shoyu, sladké kari, kokosový cukor a olivový olej.

2. V druhej miske natrháme kel na kúsky asi o veľkosti sústa. Natrhané kelové listy premiešame s lyžicou olivového oleja, citrónovou šťavou, jemne dochutíme soľou a necháme listy zvädnúť.

3. Naklíčenú pšenicu zmiešame s pripravenou kari omáčkou, kelom, paradajkami a zelenou cibuľkou. Raw šalát dochutíme soľou a korením. Pred podávaním posypeme nasekanými kešu orieškami.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár