Raw šalát z marinovanej repy a avokáda s makadamiovým „syrom“

96
Raw šalát z marinovanej repy a avokáda s makadamiovým „syrom“ 1

 

Celkový čas: 3 hodiny 35 minút

Príprava: 35 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

 

 

Raw šalát z marinovanej repy a avokáda s makadamiovým „syrom“

beet-salad-mmagazin1

Ingrediencie:

4 malé repy šalátové – odrody Chioggia (prípadne červená repa)

3 avokáda

1 hrnček zelených hrachových výhonkov

 

Marináda:

1/4 hrnček olivového oleja, za studena lisovaného

šťava z 1/2 citróna

1/2 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru2 ČL javorového sirupu

1. Všetky ingrediencie na marinádu spolu zmiešame.

Tip: Nakrájanú repu a avokádo dajte marinovať skôr ako začnete robiť makadamiový „syr“

 

Makadamiový “syr”:

1 hrnček makadamiových orechov, namočené najmenej 3 hodiny, opláchnuté a osušené

šťava z 1/2 limetky

2 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru

1 ČL rasce

Himalájska soľ a korenie na dochutenie

2 jarné cibuľky, natenko nakrájané

1. Všetky ingrediencie okrem jarnej cibuľky dáme do kuchynského robota a najemno rozmixujeme, až kým nám nevznikne jemná hrudkovitá hmota, ktorá drží pohromade.

2. Pridáme natenko nakrájanú jarnú cibuľku a premiešame.

 

Postup:

1. Repu a avokádo nakrájame na tenké plátky a dáme marinovať na čas, pokým si vyrobíme makadamiový „syr“.

2.Vyberieme plátky zeleniny z marinády a rozložíme ich rovnomerne na pripravený tanier.

3. Naukladané plátky posypeme makadamiovým „syrom“ a zelenými výhonkami, ktoré sme na chvíľu namočili v zostávajúcej marináde.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár