Celkový čas: 3 hodiny 35 minút
Príprava: 35 minút
Množstvo: 4
Náročnosť:*
Raw šalát z marinovanej repy a avokáda s makadamiovým „syrom“
Ingrediencie:
4 malé repy šalátové – odrody Chioggia (prípadne červená repa)
3 avokáda
1 hrnček zelených hrachových výhonkov
Marináda:
1/4 hrnček olivového oleja, za studena lisovaného
šťava z 1/2 citróna
1/2 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru2 ČL javorového sirupu
1. Všetky ingrediencie na marinádu spolu zmiešame.
Tip: Nakrájanú repu a avokádo dajte marinovať skôr ako začnete robiť makadamiový „syr“
Makadamiový “syr”:
1 hrnček makadamiových orechov, namočené najmenej 3 hodiny, opláchnuté a osušené
šťava z 1/2 limetky
2 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru
1 ČL rasce
Himalájska soľ a korenie na dochutenie
2 jarné cibuľky, natenko nakrájané
1. Všetky ingrediencie okrem jarnej cibuľky dáme do kuchynského robota a najemno rozmixujeme, až kým nám nevznikne jemná hrudkovitá hmota, ktorá drží pohromade.
2. Pridáme natenko nakrájanú jarnú cibuľku a premiešame.
Postup:
1. Repu a avokádo nakrájame na tenké plátky a dáme marinovať na čas, pokým si vyrobíme makadamiový „syr“.
2.Vyberieme plátky zeleniny z marinády a rozložíme ich rovnomerne na pripravený tanier.
3. Naukladané plátky posypeme makadamiovým „syrom“ a zelenými výhonkami, ktoré sme na chvíľu namočili v zostávajúcej marináde.
[Lenka/rawmazing.com]