Celkový čas: 2 hodiny 25 minút

Príprava: 25 minút

Množstvo: 6

Náročnosť: *

Raw hruška v čokoládovej poleve so škoricou

raw_hruska_mmagazin1

Ingrediencie:

3 zrelé hrušky

1/2 hrnčeka mandlí

1/2 hrnčeka pekanových orechov

1 ČL škorice

1/4 ČL nového korenia

1/4 ČL zázvoru

1/2 hrnčeka kakaového prášku

1/2 hrnčeka agávového sirupu, prípadne iného prírodného tekutého sladidla

1/4 hrnčeka kokosového oleja, roztopeného

Postup:

1. Hrušky umyjeme, osušíme a odložíme na pripravený papier na pečenie.

2. V kuchynskom robote nahrubo rozdrvíme mandle a pekanové orechy.

3. Pridáme škoricu, nové korenie a zázvor. Zmes ešte zopárkrát premixujeme a odložíme.

4. Do väčšej misky dáme kakaový prášok, agávový sirup a kokosový olej,  všetko spolu vymiešame metličkou. Miešame, pokiaľ nám nevznikne hladká lesklá poleva.

5. Hrušky namáčame do čokoládovej polevy a kladieme na mriežku, prípadne papier na pečenie a necháme odkvapkať prebytočnú polevu.

6. Hrušky obsypeme pripravenou orechovou zmesou a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.

[Lenka]

Pridaj komentár