Celkový čas: 2 hodiny 25 minút
Príprava: 25 minút
Množstvo: 6
Náročnosť: *
Raw hruška v čokoládovej poleve so škoricou
Ingrediencie:
3 zrelé hrušky
1/2 hrnčeka mandlí
1/2 hrnčeka pekanových orechov
1 ČL škorice
1/4 ČL nového korenia
1/4 ČL zázvoru
1/2 hrnčeka kakaového prášku
1/2 hrnčeka agávového sirupu, prípadne iného prírodného tekutého sladidla
1/4 hrnčeka kokosového oleja, roztopeného
Postup:
1. Hrušky umyjeme, osušíme a odložíme na pripravený papier na pečenie.
2. V kuchynskom robote nahrubo rozdrvíme mandle a pekanové orechy.
3. Pridáme škoricu, nové korenie a zázvor. Zmes ešte zopárkrát premixujeme a odložíme.
4. Do väčšej misky dáme kakaový prášok, agávový sirup a kokosový olej, všetko spolu vymiešame metličkou. Miešame, pokiaľ nám nevznikne hladká lesklá poleva.
5. Hrušky namáčame do čokoládovej polevy a kladieme na mriežku, prípadne papier na pečenie a necháme odkvapkať prebytočnú polevu.
6. Hrušky obsypeme pripravenou orechovou zmesou a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.
[Lenka]