Celkový čas: 2 hodiny 30 minút
Príprava: 30 minút
Množstvo: 16-20
Náročnosť: *
Raw chalva s čokoládovou polevou „Ganache“
Ingrediencie:
1 1/2 hrnčeka sezamových semienok
3 PL kokosového masla, zmäknutého
1/2 hrnčeka kokosu, sušeného nesladeného
1/3 hrnčeka medu
Ganache (čokoládová poleva):
1/2 hrnčeka kakaového prášku
1/2 hrnčeka agávového sirupu
1/4 hrnčeka kokosového masla, zmäknutého
Postup:
1. Vo väčšej miske zmiešame sezamové semienka, zmäknuté kokosové maslo, sušený kokos a med.
2. Sezamovú zmes dáme do štvorcovej koláčovej formy (20 x 20 cm) a rovnomerne roztlačíme po celom dne.
3. Dáme zachladiť do chladničky, pokým nám hmota stuhne.
4. Všetky ingrediencie na čokoládovú polevu dáme do šľahača a spolu vymiešame.
5. Vychladenú a stuhnutú raw chalvu potrieme čokoládovou polevou a dáme opäť zachladiť.
6. Krájame na štvorčeky.
[Lenka/rawmazing.com]