Quinoa so sladkými zemiakmi a čiernou fazuľou

Quinoa so sladkými zemiakmi a čiernou fazuľou

Prečo sú sladké zemiaky jedno z najzdravších jedál na svete? 

Majú vysokú nutričnú hodnotu. Sú vynikajúcim zdrojom antioxidantov. Obsahujú protizápalové živiny a látky regulujúce hladinu cukru v krvi. Disponujú karotenoidmi, ktoré ovplyvňujú tvorbu vitamínu A. Znižujú účinky ťažkých kovov a kyslíkových radikálov. Majú antimykotické a antibakteriálne vlastnosti.

Quinoa so sladkými zemiakmi a čiernou fazuľou

(jednoduchý recept s využitím pomalého hrnca)

sladke_zemiaky_s_ciernou_fazulou_mmagazin

Ingrediencie:

3 veľké sladké zemiaky (olúpané a nakrájané na 1,3 cm kocky)

1 veľká sladká cibuľa (nakrájaná)

3 šálky na kocky nakrájaných paradajok (Môžete použiť z konzervy alebo čerstvé. Ak používate paradajky z konzervy, použite tiež aj nálev)

3 lyžice paradajkového pretlaku

2 strúčiky cesnaku (najemno nasekané)

3 šálky vody (1 a ½ ak používate Konzervované paradajky)

2 lyžičky rasce

1 lyžička chilli vločiek

¼ šálky melasy (nepovinné, ale pridáva originálnu chuť)

1 a ½ šálky Quinoa

2 šálky prídavnej vody

1 a ½ šálky varenej čiernej fazule

1 jablko (nakrájané na 1,3 cm kocky)

½ šálky mandľového masla

¾ lyžičky soli a čierneho korenia (môžete si upraviť podľa chuti)

Postup:

1. Umiestnite sladké zemiaky, paradajky, cibuľu, paradajkový pretlak, cesnak, 3 šálky vody (1 a ½ ak ste použili konzervované paradajky s nálevom), rascu, chilli vločky a melasu do 3-4 litrového pomalého hrnca. Miešajte.

2. Ohrievajte pri vysokom nastavení po dobu 3 hodín.

3. Pridajte Quinoa, prídavnú vodu, čiernu fazuľu a jablko.

4. Varte ďalšiu 1 a ½ hodinu za občasného miešania.

5. Tesne pred podávaním primiešajte mandľové maslo, soľ a korenie.

[rawmazing.com]

Pridaj komentár