Aj keď má dezert známy ako Mango sticky rice svoj pôvod v Thajsku, vďaka svojej jedinečnej chuti si našiel množstvo fanúšikov po celom svete. Vyskúšajte si ho pripraviť doma a to bez lepku či laktózy.

Čo budeme na prípravu 4 porcií potrebovať?
sitko
340 g ryže na sushi Vitasia
320 ml kokosového mlieka Belbake
90 g kryštálového cukru Belbake
1/2 lyžičky morskej soli Kania
2 zrelé mangá
Ako budeme postupovať?
- Ryžu prepláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme napučať minimálne 3 hodiny (ideálne cez noc).
- Na druhý deň ryžu zlejeme a preložíme do sitka.
- Prikrytú pokrievkou ju v sitku varíme nad parou približne 50 minút.
- Počas varenia kontrolujeme a podľa potreby prilievame vodu.
- Kokosové mlieko ešte v konzerve dôkladne pretrepeme.
- 240 ml kokosového mlieka zohrejeme so 60 g cukru a soľou.
- Zmesou zalejeme uvarenú ryžu, zakryjeme a necháme 30 minút nasiaknuť.
- Medzitým zredukujeme 80 ml kokosového mlieka s 30 g cukru.
- Mango ošúpeme, zrežeme pozdĺž kôstky a nakrájame na rovnomerné plátky.
Kopček ryže podávame poliaty kokosovým krémom a dozdobený plátkami manga